2013 év bejegyzései

A Csókolom énekese

Csakazértsem-utálom-a-hétfőt! 🙂
Hétfőnként ugyan be kell mennem az irodába, de maratoni kávézással indítunk, estére pedig mindig van program: ilyenkor még nincs tömeg a filmklubokban, olcsóbbak a színházjegyek, és MINDENKI engem hív koncertre, mert “hétfőnként SENKI nem jön, ráááérsz?”
Szeressük a hétfőt, legalább a koncertes-programos fajtát! Leszel egy estére a Csókolom énekese?

A BEZ karácsonyi koncertje

Panka – aki évekkel ezelőtt maga is játszott a Zenekarban – hívta fel figyelmünket a Budapesti Egyetemi Zenekar (BEZ) karácsonyi koncertjére, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan!

Karácsonyi kiállítás

Karácsonyi kiállítás nyílt a Melange-ban, melynek idén több különlegessége is van. A Melange évek óta sikerrel szervezett Antik Bazárja mellett most igazi festmény csemegéket állított ki. Molnár C. Pál Madonnája és Ferenczy Noémi gobelinterve – melynek megszőtt változata a Nemzeti Galériában található – kiemelkedő alkotásai a kollekciónak.

Satisfiction a BackStage Pubban

„Your satisfiction is always guaranteed!” A Satisfiction a BackStage Pubban Mikulás estéjén, 2013. december 5-én 21 órától akusztikus verzióban csendültek fel a rock klasszikusai! A Satisfiction zenekar fellépése. A Satisfiction együttest egy karcos hangú, tűzrőlpattant énekesnő és három loboncos gitáros

Minimál

“Amikor filmet készítek, az egyik fő szempont, hogy ne okozzak kárt. Hiszen a rendező többnyire nem szerepel a saját filmjében, a szereplők viszik helyette vásárra a bőrüket. Ehhez nagy bizalom kell. És ha ez megvan, ha a végeredményt látva jól érzik magukat és felszabadultak, az már siker. Itt pedig ez történt.” Szirmai Márton Minimál című filmjével nyert a Rákospalotai Rövidfilm Fesztiválon

Hattápkészlet

Hiába köszöntitek fel a születésnapjára, ha a kiállítására nem mentek el! Módosítás az időpontban: egy valódi keddi napon lesz, december 10-én 18-30-kor. Izgalmas a helyszín is: a Cardio-box Gubacsi út végi Ring-edzőtermében.

Kultúrzsibi a Nemzetek Karácsonyán

2013. november 29. és 2014. január 02. között megrendezésre kerül a Nemzetek Karácsonya! A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében több mint egy hónapon át, minden héten más-más nemzetek mutatkoznak be tradicionális ételeikkel, italaikkal és különleges kultúrájukkal. És persze lesz a Nagy Budapesti Kultúrzsibi is!

Irkalapok

Pályagörbület. Végállomás. Szombathely.
Napilapok. Hetilapok. Folyóiratok.
Önálló kötetek.
Fénytörések. Vadkörtefák. Vesszőfutás. Jégvirágok. Falufények. Szélevilág. Lábnyomaim. Irkalapok.

Nulladik Óra

Ki mondta, hogy a hétfő csak szörnyen kezdődhet?
Ki mondta, hogy színházba csak este lehet járni?
Ki mondta, hogy reggel nem vagyunk viccesek?
Ki mondta, hogy előbb a munka, aztán a szórakozás?!?

Alabama és Monroe

A Cirko-Gejzír hírét küldte be szerkesztőségünkbe Anna. Hallgassátok meg a film egyik magával ragadó dalát, aztán menjetek el a Cirko-Gejzír Moziba megnézni a filmet! Ha párosan mentek és a “bendzsó” jeligére kéritek a két jegyet, 20% kedvezményt kaptok.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok