július 2013 hónap bejegyzései

Kapunyitási Pánik Fesztivál

Hová menjünk ma? Mihez kezdjünk holnap? – Kríziszárás a II. Kapunyitási Pánik Fesztiválon
A Kapunyitási Pánik Fesztivál másodszor kerül megrendezésre. Egy fesztivál, az Y generáció elkeseredett fiataljainak, akik tanácstalanok a jövőjüket illetően. Akik állást keresnek, de nem tudják miben jók, akik válaszokat keresnek a társadalmuk legégetőbb kérdéseire: Most hogyan tovább? Mihez kezdjek? – És egy fesztivál egyben azoknak a fiataloknak, akik mindemellett egy jó ingyenes zenei programot is keresnek Budapesten.

Lengyelek a Vásárcsarnokban

A Vásárcsarnok nemzeteket bemutató rendezvénysorozatának visszatérő vendége ezúttal Lengyelország! Kiváló családi program a hét második felében!

Nyári pezsgés

A barátságunk konszolidált és stílusos kapcsolatnak bizonyult. Sőt legősibb barátnőmmel egy kis rituálét is kerítettünk az élvezetes cselekvés köré, és bizonyos időközönként összeülünk hármasban, ő, én, és a pezsgőnk.

Buborék Fesztivál

Attila a távolságot (mint üveggolyót) megkapta – egy vasi munka miatt nem is tud eljönni az idei buborékra. Billentyűzet-, és homlokráncolás közepette, mindenféle lírai ömlengés nélkül küldte az ajánlót. A kísérőlevélbe csak annyit írt hozzá: “Ti bezzeg el tudtok menni”

“Tesómék”

Az egész szerkesztőség örömmel üdvözölte új szokásotokat: küldjetek be cikket bátran! Jöhetnek kedvenc helyek, rajongva várt programok, hajoljon mindenkinek maga felé a keze, ez igazán megbocsátható, hiszen még a megszobort szentek is így vannak vele… a legrövidebb ajánló, amit idáig kaptunk, Kingától jött. Muszáj közölnünk az eredeti formájában!

Vörös zaj

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy péntek este 7-re ezt a programot keresitek – de ha mégis, akkor tökéletes! Velem senki nem akar koncert előtt, illetőleg az ún. ‘alapozás’ helyett megnyitóra jönni… te is egyedül mész?

Ősz Gábor: Háromszor három

Ősz Gábor: Nagyítás A. kép, 2010. ©

A Ludwig Múzeum Magyarországon kevésbé ismert, de nemzetközi
elismerésnek és tiszteletnek örvendő, kortárs magyar művészek
bemutatását tűzte ki célul. Mivel személyes rajongást érzek az általam
még ismeretlen magyar művészek iránt, ennek a szándéknak nagyon
megörültem. A július 26.-tól november 3.-ig látható kiállításon
megismerhetjük Ősz Gábor, képzőművész életművét.

Mary Poppins testet öltött

Magyar mester zseniális munkásságát, többek között a Mary Poppins emlékére készített, világhírű szobor születésének történetét mutatja be az Öntödei Múzeum kiállítása.

Tranzit Kert 2013 Mozi Nyár

A Tranzit Art Café is igazi törzshely egy filmrajongónak. A szezonális filmkluboknak, filmfesztiváloknak helyet adó szórakozóhely, idén is megnyitja kertmoziját, és a könnyebb, magyar nyelven nézhető nagysikerfilmeket kínálja ingyen.

Francia Kertmozi a Holdudvarban

A kicsit szemfülesebb kertmozizók tudják, nem először van Francia kertmozi a margitszigeti Holdudvarban. A Budapesti Francia Intézet már többször kitelepült a szigetre, hogy eredeti nyelven játszott francia sikerfilm-premierekkel csábítsa el a francia kultúra rajongóit.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok