augusztus 2013 hónap bejegyzései

Pozsonyi Piknik

Találkozz szerkesztőségünk tagjaival az ötödik Pozsonyi Pikniken, a 75 éves XIII. kerületben! Keresgélned kell majd, mert ezúttal civilben megyünk, ballonkabáttal és mindenféle kiegészítővel álcázva magunkat.

Újra Emil.Rulez! koncert! Végre!

Újra élednek az Emil.Rulez! dalok jól ismert karakterei, meghallgathatjuk újra zseniálisan megfogalmazott szövegeiket, és persze a kedvenc dallamainkat! Szombat, Budapest Park!

Magyar Dal Napja a Keleti Blokkban

A Keleti Blokk Alkotóközpont nyílt napot tart a Magyar Dal Napja alkalmából! Nemcsak a próbatermek és műtermek munkájába tudunk belepillantani, hanem számos programmal, koncerttel készülnek. Az eseményt egy belvárosi, zenés bringatúrával kezdik.

Bonobo a Millenárison

The North Borders című új lemezével indult világ körüli turnéra Bonobo, és szerencsére Budapestre is terveztek egy állomást. Szóval itt az újabb lehetőség, hogy élőben is meghallgassuk őket a Millenárison.

Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe

Könyvritkaságok: „Az ördögnec a penitencia tarto bünössel való Vetekedéséröl” (1573), „Az halálra valo keszöletröl rövid tanossag-ról” (1573), és a „Postilla” (1574).

A régi idők Balatonja

Egy különös táj különös története mindazoknak, akiknek a Balaton hullámzó habjai megnyugvást jelentenek, akik szívesen kóstolgatják a balatoni gondűző borocskát vagy az édeskés ízű fogast, a balatoni halászlevet, vagy merengve nézik az aranyhíd hátterében meghúzódó hegykúpokat, és azoknak, akiket érdekel e vidék múltja – A KULTÚRCAFÉBAN IS!

Az évszám… 2084!

Ákos ígéretet tett: ez az alkalom sem látványvilágban, sem színvonalban, sem pedig időtartamban nem fog különbözni a fizetős koncertektől. Bonustrack: tűzijáték 21 órától, kivetítőn. – A cikket beküldte: Kinga

Fekete Zaj

Idén új helyszínen indult a Fekete Zaj Fesztivál. A budapesti nagyközönség legnagyobb örömére idén Mátrafüredről a fővárosba költözött a rendezvény, és a Dürer Kert 4 színpadán több mint 60 zenekar előadását élvezhetjük a hosszú hétvégén.

Egy francia család

Sajnálatos módon elhidegültünk a szerkesztőség technikai feltételekért felelős részlegétől, így sem átolvasni, sem 18-as korláttal ellátni nem fogja senki a cikket. Rosszkor jött ez, mert csupa necces dolog van terítéken. Olvasd felelősséggel!

A Sas-hegy titka

A téma az utcán hever – vagy épp a hegyen van elrejtve. Bátorítjuk a cikkbeküldést, mert jól csináljátok! „Azért én megnézem ezt a csúcsot magamnak egy másfajta szögből is!”- gondoltam, és ezt nagyon jól tettem, hiszen, ha bedőlök a látszatnak, nem fedezem fel a 30 hektáron elterülő Sas-hegyi Természetvédelmi Területet.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok