szeptember 2013 hónap bejegyzései

Kulturális Királyi Napok

A Kultunio Alapítvány Kulturális Királyi Napok néven hagyományteremtő, ingyenes kétnapos kulturális rendezvényt hív életre az Erzsébet téren szeptember utolsó hétvégéjén. Vasárnap mi is ott leszünk!

A hónap műtárgyai

Ükapám által faragott juhászkampó és fogadalmi felajánlása: egy hatalmas, faragott fényképkeret lett a hónap műtárgya a Néprajzi Múzeumban, apám keresztapjának, és a családtagok lelkes segítségének köszönhetően. A szombati megnyitóra szokatlan lelkesedéssel mentünk el.

Mindenhol jó, de a legjobb otthon!

Amikor az ember jól megérdemelt szabadságát tölti, már a hazatérés gondolatától is borsódzik a háta. De nem ezen a héten! Gondosan összeválogatott budapesti koncertajánló következik, a négy legnagyobb kedvencemmel.

Nyárbúcsúztató

Ti hogyan búcsúztok a nyártól? Én szívem szerint sosem vennék búcsút tőle, de ha már muszáj, akkor a legjobb néhány izgalmas – mozgalmas őszi program!

A gammasugarak hatása

„Ha majd a sugárzást jobban megértjük, eljön egy nap, amikor az atomrobbanásból keletkező erő megváltoztatja egész eddig ismert világunkat. És ezek nagyszerű változások lesznek; álmainkat meghaladó, csodálatos dolgok, és én azt hiszem, egész lelkemmel hiszem, eljön a nap, amikor a hálás emberiség köszönetet mond Istennek a csodálatos áldást hozó atomenergiáért.”
(Paul Zindel)

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok