október 2013 hónap bejegyzései

Szellem-est

Halloween napján az ősi kelták szerint a holtak lelke megpróbál visszatérni egykori lakhelyére. Aki tart tőlük, az ma este bújjon jelmezbe, ezzel összezavarhatja a bolyongó lelkeket! 🙂 Mi egy verssel készültünk az ijesztő estére.

Kirakatban bohémia

Egyedülálló rajongással találkozott szerkesztőségi körünkben az az ötletem, hogy menjünk el a “Bohémia a Kirakatban” nevű cseh estre. Filmek, zenék, cseh sörök, retró, hangulat, két fantasztikus kultúrmisszionárius, nosztalgia vagy divat kinek-kinek életkor szerint, lehet válogatni!

8. FittAréna – Fitneszre fel! :)

Az igazat megvallva nem vagyok egy nagy fitnesz guru, ha mozgás, akkor inkább labdajáték. A FittAréna azonban számomra is vonzó! Mindig félek, hogy nem bírnám szusszal, ügyetlen lennék stb., egy ilyen közegben viszont szívesen kipróbálnám, és úgy sejtem magával ragadna! 🙂

Tudósok & Ricsárdgír Saxnak

A szaxofont feltaláló halhatatlan Tudós és szexista, Adolphe Sax előtt tiszteleg 199. születésnapján a Tudósok és a Ricsárdgír alkalmi koncertje, amelyen vj-k és dj-k, pionyírok és nyugdíjasok, munkások és menedzserek fognak együtt csárdásozni a koponyabeszakító szociális funkra. Az est vendége a bécsi szaxofonmágus Walter Hollinetz.

Az én Verdim

Beépített emberünk kilétét persze továbbra sem fedjük föl – minden könyörgése és valóban indokolt rimánkodása ellenére sem -, de ismét kissé pökhendi örömmel adunk hírt az általa talált programról. Interaktív kiállításról számolt be ugyanis a Zenei Gyűjteményben Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából

Szexi Mesterek

Mit lehet a legjobban Budapesten csinálni? Sorozatokat nézni!
Najó, talán dehogyis. Viszont néha mindenkinek szüksége van némi egyszemélyes kikapcsolódásra a legotthonosabb szórakozóhelyen: otthon!
– Guszti megmondja a sorozatajánló teringettét.

Hoppárézimi újra a Deákon

Egy egész generáció meghatározó könyvélménye, 1987 könyvsikere volt Zemlényi Zoltán Hoppárézimi című kötete. ZZ-t, ahogy azóta az egész ország ismeri, 15 évesen ütötte el egy autó az Oktogonnál. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az energikus kamasznak újra kellett kezdenie az életét. Újra kellett megtanulnia mindent elérni és megkapni, amit mi ma teljesen természetesnek veszünk. Hihetetlen akaraterővel megírta történetét. Jelen van és példájával tanít mindenkit. 25 évvel az első megjelenés után itt az ideje, hogy újra kezünkbe vegyük a történetet és átadjuk a következő generációnak a magunk tanulságával együtt.

Pályaművek és győztesek

„Szeretném, ha ebben az előadásban titok lenne, varázslat és őrület. Az élet eufóriája és a halál képtelensége. … Hol húzódik a határ képzelet és valóság között? Képzeletünknek valóban teremtő ereje lenne? Az előadás szól a mindenkori, korán a felnőtté válásra kényszerült tizenéves generációról. A felnőtté válással való szembesülés nehézségéről. Három bolyongó és önmagát kereső tizenéves fiatal egymásra utaltságáról.” – Tóth János Gergely

Jótékonyság zenével

Eddig egyszer voltam Budapest Bár koncerten – akkor is egy kalandos véletlennek köszönhetően – és nagyon élveztem! 🙂 Szívesen elmennék még néhányra, főleg, ha a jegyárral segíthetek másokon! Ezért örömmel láttam, hogy október 31-én 19.00 órától lesz egy Budapest Bár koncert a Magyar Hospice Alapítvány javára!

Emlékezzünk október 23-ra!

Emlékezzünk meg Márai Sándor versével az 1956-os forradalomról, a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményéről!

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok