január 2014 hónap bejegyzései

Körbezárt síkok

Ismét ellátogattunk a színek és formák jókedvű találkozójára! A legszebb ajándék az volt, hogy az alkotó személyesen (FB csetüziben! 😀 ) hívott meg bennünket, és a “Kiáramlás” című képről készült kitűzőt is kaptunk tőle.

A Dal 2014

Magyarország idén harmadik alkalommal juttatja ki versenyzőjét az Eurovíziós Dalversenyre a műsor keretében.
A televízióadás leginkább egy tehetségkutatóhoz hasonlít, több forduló során választja ki a zsűri és a nézők a végső győztest.

A király beszéde

Amit még a király sem tud egyedül – vasárnap esténként korábban csodás program volt a közös tévézés, időnként van rá alkalom mostanság is.

Teniszünnep

Aki szereti a teniszt, annak nagy nap lesz február 08.! Aki eddig nem szerette, az most fogja megszeretni, hiszen ezen a napon első ízben rendezik meg a Magyar tenisz napját, amelynek sztárvendége Szeles Mónika lesz! Ezen a napon INGYENES a belépés az egyébként február 04-09 között megrendezett Fed Kupára.

Ljubljanában díjazták Budapestet

„Ha Prága és Dubrovnik szerelem első látásra, akkor Budapest szerelem hosszú távon.”

Egyforma történetek

Minden történet egyforma, de némelyik teljesen más… például a Theory of Success című folyamatábrán azt mutatja be művész, hogy miből tevődik össze és mitől függ a sikeres élet.

Kiállítások a Magyar Kultúra Napján

Tárlatvezetések, megnyitók és némi útbaigazítás a jeles nap alkalmából – valamint egy extra: egy remek tanulmány a Hymnus retorikájáról – Szabó G. Zoltántól: http://www.iti.mta.hu/Szorenyi60/Szabo_G.pdf

Weöres Sándor rockandroll

A Magyar Kultúra Napján ez az előadás a kiskamaszokat várja a közönség soraiba, a 9-14 évesek korosztályát, akiknek egyébként szinte soha nem szól semmi.

Nézőtéri rémálmok

Ilyen jót régen nem nevettünk, mint az ‘Egyfelvonás’ két cikkén! 🙂

Vadiúj perspektíva

A legjobb kilátás a folyó közepéről nyílik a világörökség részét képező Dunai látképre. Bárcsak volna rá mód, hogy a folyó közepéről csodálhassuk! És még jobb volna egy kis eszem-iszom közepette, ha meg már ott vagyunk, a zene sem árthat. Válaszd ki a hozzád illő Valami&Cruise -t, van kínálat bőven minden napra!

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok