február 2014 hónap bejegyzései

Leglátogatottabb hazai települések

Döbbenetes adatokra bukkantunk a Központi Statisztikai Hivatal oldalán: több vendégéjszaka realizálódott 2013. során Budapest V. kerületében, mint a turisták abszolút hazai kedvencének számító Hévízen és Hajdúszoboszlón együttvéve.

Vendéglátás Hete márciusban

Örvendezhetnek a fogyasztók, az ínyencek és a vendéglátóipar képviselői is, eseményekben ugyanis nem lesz hiány. A március 6-i
Torkos Csütörtököt a hazánkban először megrendezett SIRHA élelmiszeripari-, szálloda- és vendéglátóipari kiállítás követi, amely
otthont ad a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi döntőjének is.

Budapest a világ leglátogatottabb városai között

Az Euromonitor nyilvánosságra hozta 2012 nemzetközi turizmusának 100 legnépszerűbb desztinációját. Az eredményekből kiderül, hogy érdemes a kínai és orosz vendégekre koncentrálni. Budapest a 6. leglátogatottabb európai város.

Budapest Európa top 5 úti célja között

Húsz európai város versengett az utazók szavazatiért és a megtisztelő címért. A European Best Destinations három hétig tartó
online szavazása után a portugál Porto bizonyult a legjobbnak.

6. Budapesti Építészeti Filmnapok

Miért hasznos, ha a sógornőd építésznek tanul? Nehéz ezt kellő aprólékossággal felfejteni, mindenesetre Zitusnak köszönhetően értesültünk az építészeti filmnapokról. Épületben laksz? Szoktál filmeket nézni? Akkor március első hétvégéjén várunk szeretettel a Toldi moziban!

Városligeti Műjégpálya

Az érzés, hogy egy világváros közepén, csodálatos műemlékek és évszázados fák árnyékában páratlan gazdag kulturális környezetben élvezhetjük a mozgás örömét, egyedülálló Közép-Európában.

Hajléktalan rock ’n’ roll

Koller Mariann küldte el nekünk az esemény ajánlóját, köszönet érte! Tőle hallottunk először az UNDERDOG zenekarról is: ők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan zenészekből álló rock-zenekara

Budapest Bál a Budapest Bárral

Színpompás báli hangulatban várunk titeket a Muzikumban: a megszokott repertoárt a századforduló közkedvelt darabjai színesítik, a bohém hangulatot a varázslatos zene és kiváló ízek mellett a meglepetésszerűen felbukkanó ismerősök fokozzák.

Gyűrött kincseink

Én mániákusan valamilyen retró kiadványt keresek mindig a börzéken – hic et nunc: mi egy kicsit másra tekintünk ám vissza, mint az amcsi retró, a szívünk csücskében mi az NDK turmixgépet őrizgetjük. A levehető ajtóst.

Magyar Hippik

A hippi mozgalom és az underground művészet – válogatás az 1960-as és 1970-es évek underground műveiből és korabeli felvételekből.
A hatvanas évek a hippi korszak ideje – vagy mégsem? Mennyiben hasonlít a magyar hippi kultúra az amerikai, angol vagy más hippikéhez?
Létezik-e egyáltalán „magyar hippi”?

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok