március 2014 hónap bejegyzései

Az idős hölgy látogatása

Képriport (sorozat) 1. díj: Móricz Simon, Népszabadság: Kilakoltatási kísérlet

Különös ellentmondás bontakozik ki a 2013-as év magyar sajtófotóinak 2 díjnyertes képéből. Az idős hölgyet többen is meglátogatták, a képek nyertek, a néni valószínűleg nem. Előítélet vagy balsejtelem? Nem tudni, hol van most.

Sway me more

bublé

Csodás! Ha meg kéne halnom – valamikor majd előállhat ilyen helyzet a későbbiekben -, akkor előtte mindenképpen a Sway -t hallgatnám. Novemberben Budapesten koncertezik Michael Bublé

Várkert Kioszk

varkert_epitkezes

Találós kérdés: a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékeinek listáján szerepel, és a szüleim szerint a “legbaróbb bulihely”. Szóval, mi az a baró??? 130 éve épült a neoreneszánsz Várkert Bazár, régóta folyik a felújítás, harmadikán meglássuk, mi a baró.

Kézműves Ízek

letöltés

Az első sajtok kialakulásához számos legenda fűződik, azt azonban senki sem tudja pontosan, hogy honnan származik Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere. Élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban.

Múzeum+

karneval

Idén már a 8. évébe lépett a nagy sikerű Múzeum+ programsorozat, melynek részeként minden hónap egy napján a látogatót hosszabbított nyitva tartás keretében kereshetik fel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria aktuális kiállításait. Az esti programokhoz mindig további plusz rendezvények kapcsolódnak: koncertek, tárlatvezetések, csodás élmények! Így nem meglepő, hogy népszerű és kedvelt esemény lett a látogatók körében.

MOL Bubi – bérelhető bicaj

MOL Bubi

Végre Pesten is lesznek “egyenkerékpárok”, melyeket bárki igénybe vehet az időtartamtól függő összegért! Ha megjelennek, azonnal csapunk egy kört velük a Margitszigeten! :)

Spíler Shanghai

162205

A kínaiakkal együtt élő kultúrák közül mindenki üzletelt, élt, szórakozott. Bejön a Sanghaj 30′s? Keveredtek a népek és a konyhák, élvezték az életet, tombolt a zene, volt stílus. Ez lesz a Spíler Shanghai is, várhatóan.

Látogatható a Kossuth tér

kossuth tér2

A Kossuth teret március 14-én az autók helyett a gyalogosok és a kerékpárosok vehették birtokba – közölte Wachsler Tamás, a tér rekonstrukcióját végző Steindl Imre Program (SIP) igazgatója.

Columbo a Falk Miksa utcában

columbo1

Március 13-án került helyére Peter Falk néhai amerikai színész szobra az V. kerületi Falk Miksa utcában.

Tokaj, Pécs, Budapest

budapest_ungheria

Elkészült az utolsó három rész is abból a filmsorozatból, amely hazánk világörökségeit mutatja be.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok