szeptember 2014 hónap bejegyzései

Víg autogramkártya

Felelevenítve a régi jó autogramgyűjtési szokást, instant darabokhoz juthatunk egyszerű módokon – ezt Eszenyi Enikő rajongói oldalán és a Vígfészbúkon is olvastuk, tuti nem kamu!

EZERJÓ FESZTIVÁL

Egy nap, amikor nem borral köszöntünk, hanem magát a bort köszöntjük: zenében, táncban, irodalomban, gasztronómiában és népszokásban… 2014. október 4. 10 és 20 óra között

Alternative Budapest

„Hogy mi ez a műfaj, azt nem tudnám megmondani. Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot…” – mondta Réz András esztéta a Marriot-beli kiállítás megnyitóján.

A Japán Kávéház újranyílik!

Ha szeptember 27-e és 29-e között az Erzsébet téren jártunk, akár be is ülhettünk egy óriási Douwe Egberts Omnia csészébe. Voltatok már a Japán Kávéházban?

Szellemkép 20

Fesztivál mindenféle programmal. A Szellemkép Szabadiskola 20 éves fennállása alatt a Szellemkép Alkotótáborban készült fotográfiák, iskolai feladatok és diplomamunkák összegző kiállítása a Fotóhónap 2014. keretében.

Kihívás: bevásárlás

UPDATE: “nem azt szeretném, hogy a képfeltöltésekkel “menőzzünk”, hogy segítettünk valakin!”

Pillanatképek a mai Japánból

Ismét Japán Filmhét a Toldi Moziban

Ősz-művészeti ámokfutás

Maguk alatt vágják a pofát egy felvonásban!

Csodálatos rendszer

A Ludwig Múzeum Tolvaly Ernő retrospektív kiállítását ajánljuk. Ha november 30-ig belefér, új megvilágításba helyezve láthatjuk az életművet.

Tájkép fuldokló férfivel

Közeleg az első igazi szeptemberi szombat (a tegnapi nem volt igazi), tehát itt az ideje átnyálazni a kiállításmegnyitókat.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok