november 2014 hónap bejegyzései

Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás

Miközben a hazai borkultúra az elmúlt két évtizedben látványosan fejlődött, a pezsgőfogyasztás még mindig a különleges alkalmaknak szól, ugyanakkor egyre több borászat dob piacra habzóbort, megjelent a proseccók, cavák választéka is a kis- és nagykereskedelemben, valamint az egyre gyarapodó borbárok kínálatában.

Holland aranykor

A Szépművészeti Múzeum felújítási munkálatai elkerülhetetlenül közelednek, emiatt az épület 2015 tavaszán 2 évre be is zárja kapuit, de előtte még egy igazán nagy dobással örvendezteti meg a művészetre éhező közönséget. Flóra cikke

Gótikus advent

Túlontúl ritkán látogatjuk a nemzet gallérját, egy gótikus progi tökéletes apropót adhat a változtatáshoz.  

Háy és Beck közös estje

Háy János kortárs író, költőnek 2010-ben jelent meg A bogyósgyümölcskertész fia című novellafüzére. A történet szerint – amelyek többsége személyes tapasztalatokból merítkezik – , ennek a bogyósgyümölcskertésznek fia gondol egyet, és felköltözik Pestre, hogy rockzenész legyen.

Jégre fel!

A Gepárdok jégcsarnok, illetve a Fő téren felépített jégpálya mellett november végétől már a Csobánka téren is lehet korcsolyázni.

A Gravitáció vége

“A Gravitáció Vége tulajdonképpen képi és gondolati áthallásoktól sem mentes metafora. A gravitáció megszűnése két különböző módon is létrejöhet. A szabadesésben tapasztalt súlytalanság során a dolgok válnak súlytalanná, amiként egy következmények nélküli eseménysorban maguk a cselekedetek. Szintén a gravitáció megszűnéséről beszélhetünk a gravitációs fekete lyuk esetében. Ilyenkor a kalkulálhatatlan végtelen megjelenése teszi értelmetlenné a fogalom használatát.” – Szűcs Attila

Népzene és jazz utolsó találkozása

November 28-án utolsó koncertjét adja a Borago zenekar a Fonó Budai Zeneházban. A zenekar megalakulásának 10. évfordulójára MÉG EGY KONCERT-tel készül a háromtagú formáció.

A négyek ereje

A reggeli dér és az éjszakai fagyok illata szépen, lassan, szinte észrevétlenül a szívünkbe lopják az Adventi időszak kezdetének hangulatát. Panaszkodunk persze, hogy a városainkat díszítő karácsonyi fények eljövetele túl korai és elvesz a Karácsonyi hangulatból, de tudjuk jól, hogy a lelkünk öltöztetéséhez mindennek nincs semmi köze és igazából mindig örülünk, mikor fénybe borulnak az utcáink.

Junior Prima 2Milka

Hát erről sem tudtunk! Mindig lemaradunk, ha 180Ft-nál többről van szó 😀 A Prima Primissima átadta a színház- és filmművészet feltörekvő tehetségeinek járó Junior Prima Díjakat. A Budapest Music Centerben tartott gálán nyolc fiatal művész részesült elismerésben és a vele járó kétmillió forintos támogatásban.

Testversfotókiállítás megnyitó

A Testreszabás című testversfotókiállítás megnyitójának meghívója. Kaptál már ilyet?

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok