december 2014 hónap bejegyzései

Hobbit 3.

Most csütörtökön elevenedik meg a mozivásznakon a 3. Hobbit-rész, J. R. R. Tolkien és Peter Jackson szinte karöltve megalkotott világa. A Gyűrűk Ura trilógia megelőző kötetéből (A hobbit) készült filmek is elérkeztek az utolsó részhez, a fantasy-remek pedig ott folytatódik, ahol az előző film befejeződött.

Trendi Budapest

Egymás után jelennek meg az informatív és turistacsalogató cikkek Budapestről az osztrák sajtóban. Ausztria legnépszerűbb utazási magazinja, a Reise aktuell egyik legutóbbi összeállítása kiemelten foglalkozott a „trendi Budapesttel”. Részletesen beszámolt arról, hogy a város turizmusa mekkora utat tett meg, míg a gulyásleves imázstól eljutott a jelenleg átélhető innovatív „trendi” életérzéshez és városképhez, amelyet a külföldi látogatók hazánk fővárosában tapasztalnak.

Tantermi KoMod

UPDATE: Nyernél páros belépőt? Írd meg miért, és máris részt veszel a sorsoláson! (email: szerkesztoseg@ajanlom-budapest.hu, tárgy: Szürke tej) ~~~ Vegyük Holger Schober osztrák rendező-író színdarabját, adjunk hozzá egy ütős magyar csapatot, s megkapjuk a “Szürke tej” című rendhagyó színházi előadást. Tantermi előadásra készül a KoMod Színház és az E23.

ÚJRAKEZDHETNÉNK

„Dörögnek újra a szintik, az lesz!” jósolta Kovács Ákos 2014. tavaszán, amikor bejelentette: csak nem pontosan két évvel a 2084 nagylemez bemutató koncertje után zenekarával újra az Arénában lép fel. Kinga ajánlója, köszönjük!

MüPa jégpálya rulez

Kinyitott a Müpa Jégpálya, így lehet már csúszkálni a Művészetek Palotája előtti téren, ahol január 4-ig vár mindenkit a Müpa Jégpálya. Korlátozott számban korcsolya is bérelhető, de a közönség akár curlingezhet is a helyszínen.

Miki után Maci: jön a Paddington

December 11.-én, a Mikulást követő héten négy film kerül a mozikba. Brooklyn legdühösebb emberét Robin Williams játssza, jön a Dumb és Dumber kettyó, illetve Ridley Scott új alkotása, az Exodus: Istenek és királyok. És egy elbűvölő mese a Harry Potter producerétől: érkezik a Paddington, Nicole Kidmannel.

Törzsnéző

Olvasónk törzsnéző a Katonában, féláras jegyei három előadásra szólnak.

Jégkár Budapest

Hááát, ne most menjünk kirándulni… hó vajon mikor lesz? A legtöbb szerkesztőségi mozgolódást a Pilisi Parkerdő Zrt. támogatta – igaz, csak azzal, hogy VAN parkerdő… most is van, csak nem mehetünk kirándulni. Jelentős jégkár a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi-hegységben

Bitfilm Festival 2014

A Bitcoinról csak annyit tudtunk, hogy augusztus óta Budapesten is van hozzá ATM.

Mikulás napi megabuli

Régi kedvencek és még nem hallott újdonságok közül válogathatunk Miklós napján, például a lassan tíz éves Zsolti a béka című nagylemez dalai mellett klasszikusok is felcsendülnek majd.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok