május 2015 hónap bejegyzései

Vigyázz, kész, Harley!

„Mindegy mivel érkezel, lehet, hogy egy Harley-val távozol!” Ezzel az üzenettel indul útra júniusban ismét Alsóörsön a 16. Harley-Davidson Open Road Fest. Mi az az Open Road Fest? Mi jelent június 10 és 14 között Alsóőrs és a Balaton?

Régi motorosok

Régi motorosokkal, zenészekkel és egy vetélkedővel zajlott a 16. Harley-Davidson Open Road Fest sajtótájékoztatója. Custom Bike Show, kaszkadőr bemutató, vezetett túrák, svéd világsztár, a Eurpe zenekar a színpadon és az ország legkiválóbb előadói a térség legnagyobb motoros és zenei fesztiválján.

Lassan jártunk, de sokat megéltünk

Mindig ez volt, amikor jött valami, amit a népek szerettek volna azonnal, de a tervgazdálkodásba csak a következő évtizedre voltak beütemezve. Pár év múlva, amikor egy Rubik Ernő nevű zseni kitalálta a bűvös kockát, a Tervhivatalban úgy gondolták, hogy a világszerte mutatkozó, mintegy négy-ötszázmillió darabos igényt, majd a Tücsök És Bogár kátéesz fogja legyártani az elkövetkező százhetvennyolc évben.

Anna hercegnő

Történt pedig, még a kilencvenes évek első felében, amikor az Intercontinental szálloda még mindig az ország egyik legelegánsabb szállodájának számított, (de már nem hívták Intercontinentalnak), hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság prominensei Budapesten kívánták meghatározni a következő, téli olimpia színhelyét.

Új színházi fesztivál!

Új hely, új színházi fesztivál! Május 26-án startol a FAL // Fiatal ALkotók Színházi Fesztiválja a Csontváry Művészeti Udvarház és Bartók32 Galéria új színháztermében. Hat nap alatt hat (a) színház! Szeretettel várunk mindenkit! Gyertek!

A magyar narancs

Azokban az időkben terjedt el, hogy a kiváló minőségű, magyar alma kilójáért két kiló narancsot adnak a külkereskedelemben. Ez ugyan egy szimpla pártpropaganda volt, de a nép kajálta nagykanállal. Narancs ugye nem volt – ha volt, akkor leginkább pult alól – hát zabálták az almát. Kilószám. És minden szem alma után arra gondoltak, hogy na, ez most két szem narancs volt.

DeGeneráció #mihezképest

A kanapén ébredsz. Nem emlékszel semmire. Tíz perc múlva elhagy a csajod skype-on. Még öt perc és meggazdagszol… és a mai buli még el sem kezdődött… Öt fiatal összezárva, és egy furcsa lány, aki a lényegre tapint.

Cseterki elvtárs látogatása

Közben elérkezett április negyedike, amikor is kis hazánk felszabadulásának örömére az egész ország zászlódíszbe öltözött, Battonyától Nemesmedvesig. Utóbbi ráadásul szinte itt volt a szomszédban, aki ilyesmire kíváncsi, akár egy gyalogséta keretében is megtekinthette a helyszínen az országot Berlin irányába elhagyó, utolsó orosz katona lábnyomát.

Nyerj egy HARLEY-t!

Téged is vár a nyár legvagányabb fesztiválja! A 16. Harley-Davidson Open Road Fest! Júniusban ismét motorok ezrei dübörögnek Alsóörsön. Kirobbanó zenei programmal készülünk, ott lesz velünk a legendás EUROPE, EDDA MŰVEK, TANKCSAPDA, Kowalsky meg a Vega, Anna and the Barbies, Hooligans és még sokan mások.

Örömzene

Sziasztok! Ajánlom Dóka Attila koncertjét: fantasztikus előadó, a nemrég megjelent Hangzó Nyugat Plusz CD-n több megzenésített verssel szerepel, köztük a Petőcz András Megölelt az Isten cíművel. Én is rajta vagyok Valahol c. versemmel, Papp János színművész előadásában! 🙂 Üdv: Molnár József

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok