augusztus 2015 hónap bejegyzései

Az ígéret

A kis Gritli Moser, akiről minden mägendorfi tudja, hogy fantáziája éppúgy szárnyal, mint a két sárga copfja, vagy a kis piros szoknyácskája, amikor az erdőszéli tanyájuk körül szaladgál, egy furcsa rajzot készít az iskolában. Hegymagas óriás áll rajta, fekete ruhában, és a markából kis sündisznókat potyogtat a kislány tenyerébe. A rajz kikerül a tanterem falára, de Gritli csak a legjobb barátnőjének árulja el, hogy az óriás valóban létezik, ő már többször találkozott vele.

Az én hibám, hogy emlékeim vannak

Még a sok kis aranyos csalitpatkányka motoszkálása, futkosása is hozzátartozik a hangulatos, Duna-parti beszélgetésekhez csakúgy, mint a házi hosszúlépés. ˙(egy téli jegyzet)

Kakapó Budapest

A kakapó udvarlási szokásai szinte teljesen megegyeznek az emberi gyakorlattal. 12héten keresztül vizsgáltuk 8helyszínen, 22fős stábbal a télből azonnal nyárba forduló Budapest párkereső-választó szokásait.

Kortárs Tumblr

A szerelemről már mindent megírtak, mi? Hát én a 15-nél sírtam el magam görcsösen

Szókincsfa játék

Megkérdeznek, hogy merre van a “Neked csak Dezső” nevű kocsma, elakadtak a városnézésben vagy magyarosat szeretnének enni – tényleg kihívást jelent egy mindennapi szituációban külföldinek ajánlani saját kedvenceinket? Budapest az a hely, ahol úton-útfélen jól jön az angol, talán érdemes felkészülni. Szalai Gabriella, az elfoglalt felnőttek angoltanára segít egy trükkel, és ráadásként nyerni is lehet!

Mindent a Rock-ért!

Augusztus 7-én, pénteken beindul a balatoni nyár legkeményebb rock és metál fesztiválja, a RockPart ’15, amely idén már a harmadik évadját tapossa. A fesztivál előtti finisben a szervezőket faggattuk, hogy mire számítsanak azok, akik idén belevetik magukat a fesztivál forgatagába és elmerülnek a rock és metál varázslatos világában.

Sam Small csodálatos élete

Abban megegyezhetünk ugye, hogy minden jenki hazudik? Mert ki lenne olyan ostoba, hogy elhiggye, Kaliforniában sosem esik a hó? Ezzel szemben az megeshet, hogy egy kissé pocakos, yorkshire-i úriember egy reggel arra ébred, hogy tud repülni.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok