szeptember 2015 hónap bejegyzései

R.I.P Turcsány Péter

Kedden hatvannégy éves korában váratlanul elhunyt az író, költő és műfordító, a Wass Albert-művek kiadásával is foglalkozó Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó vezetője – közölte Szutor Ágnes, az író felesége.

Üvöltés

Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban, hisztérikusan lemeztelenedett éhezőket, a néger utcákon vonszolva magukat hajnalban egy pofa hasis után kutatva.

Görbe tükör

Kis olvasnivalók, még a napsütéses villamosozgatásokra a Duna-parton

Buliztunk Még Egyet

Immáron 9. alkalommal alakult át az Infopark 3 napra fesztivál-Kánaánná, közel 50 fellépő zenekar, zenész gondoskodott a hamisítatlan egyetemi fesztivál hangulatról, arról, hogy a vidámság és a boldogság uralkodjon a látogatók felett. A IX. BME Egyetemi Napok bebizonyította, hogy nemcsak Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja, de a legjobb is.

Coelho – generátor

Paulo Coelho a világ, jelenleg talán legolvasottabb írója. Szinte évente jelentkezik új könyvvel, amelyeket eddig 56 nyelvre lefordítva, 46 millió példányban adtak ki. Rögtön a második regénye, az 1988-ban magyarul is megjelent, Az alkimista, világsiker lett. Egy bő negyedszázad azonban nem volt elég a tekintélyes Nobel bizottságnak, hogy az írót figyelemre méltassa. Pedig ez idő alatt kapott Nobel díjat kínai, alanyi költő, trinidadi lényeglátó és brit epikus is. De, végtére is, tíz, nagyszerű írót bárki kapásból fel tudna sorolni. És a Nobel bizottság névsorát? Naugye.

Pozitív töltés

Színek, fények, hangulatok, örömmámor, őszinte gondolatok, magas frekvencia és pörgős ritmus uralta a IX. BME Egyetemi Napok második estéjét. A pozitív kisugárzás szétáradt a fesztiválterületen, az árhullám mindenkit magával ragadott egy pozitív töltésű alternatív valóságba.

Babette lakomája

Azt hittem, Karen Blixen egy filmbéli hősnő, akinek a költségvetés vagy az operatőr és a tájképek miatt volt egy farmja Afrikában. De évekkel később véletlen hirtelenséggel elolvastam a 72 oldalas Babette lakomáját!

Szeretet és összetartozás

Ahogy több ezer hallgató torkaszakadtából énekel, tapsol és skandál, válik egy nagy fesztiváltömeggé és hömpölyög végig a zene hullámhosszán, ringatózik a fiatalság és vidámság ritmusára – finoman indított, gyorsított majd fénysebességbe kapcsolt már az első nap a IX. BME Egyetemi Napok.

Hogyan tegyük tönkre?

Az első világégést megelőző időkben épült, mutatós, eklektikus szálloda szobáiban egykor vidéki földbirtokosok, és jobb módú marha- és nagykereskedők találkoztak csinosnak mondott operett-kóristákkal (akkoriban még főképp lányokkal), az étteremben neves szerzők és bonvivánok adtak pezsgős vacsorát, a premiert követően, a kávéházi részen pedig ugyanezen operettek kritikusai szürcsölgették keserű arckifejezéssel, cukor nélkül a kávét.

Mindenki ott lesz

Erős zenei felhozatallal, köztük az utóbbi év egyik legnagyobb slágerét jegyző világsztárral, a legmenőbb hazai előadókkal, sport és közösségi programokkal indul útjára, és varázsolja 3 napra fesztiválhelyszínné az Infoparkot szeptember 15. és 17. között Budapest legnagyobb hallgatói bulija, a IX. BME Egyetemi Napok.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok