szeptember 2015 hónap bejegyzései

R.I.P Turcsány Péter

Turcsány Péter

Kedden hatvannégy éves korában váratlanul elhunyt az író, költő és műfordító, a Wass Albert-művek kiadásával is foglalkozó Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó vezetője – közölte Szutor Ágnes, az író felesége.

Üvöltés

üvöltés antológia

Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban, hisztérikusan lemeztelenedett éhezőket, a néger utcákon vonszolva magukat hajnalban egy pofa hasis után kutatva.

Görbe tükör

Karinthy Frigyes

Kis olvasnivalók, még a napsütéses villamosozgatásokra a Duna-parton

Buliztunk Még Egyet

Anna and the Barbies - Ajánlom Budapest

Immáron 9. alkalommal alakult át az Infopark 3 napra fesztivál-Kánaánná, közel 50 fellépő zenekar, zenész gondoskodott a hamisítatlan egyetemi fesztivál hangulatról, arról, hogy a vidámság és a boldogság uralkodjon a látogatók felett. A IX. BME Egyetemi Napok bebizonyította, hogy nemcsak Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja, de a legjobb is.

Coelho – generátor

az-ordog-es-prym-kisasszony

Paulo Coelho a világ, jelenleg talán legolvasottabb írója. Szinte évente jelentkezik új könyvvel, amelyeket eddig 56 nyelvre lefordítva, 46 millió példányban adtak ki. Rögtön a második regénye, az 1988-ban magyarul is megjelent, Az alkimista, világsiker lett. Egy bő negyedszázad azonban nem volt elég a tekintélyes Nobel bizottságnak, hogy az írót figyelemre méltassa. Pedig ez idő alatt kapott Nobel díjat kínai, alanyi költő, trinidadi lényeglátó és brit epikus is. De, végtére is, tíz, nagyszerű írót bárki kapásból fel tudna sorolni. És a Nobel bizottság névsorát? Naugye.

Pozitív töltés

photo by Horváth Péter

Színek, fények, hangulatok, örömmámor, őszinte gondolatok, magas frekvencia és pörgős ritmus uralta a IX. BME Egyetemi Napok második estéjét. A pozitív kisugárzás szétáradt a fesztiválterületen, az árhullám mindenkit magával ragadott egy pozitív töltésű alternatív valóságba.

Babette lakomája

konyv babette lakomája

Azt hittem, Karen Blixen egy filmbéli hősnő, akinek a költségvetés vagy az operatőr és a tájképek miatt volt egy farmja Afrikában. De évekkel később véletlen hirtelenséggel elolvastam a 72 oldalas Babette lakomáját!

Szeretet és összetartozás

BME - Ajánlom Budapest

Ahogy több ezer hallgató torkaszakadtából énekel, tapsol és skandál, válik egy nagy fesztiváltömeggé és hömpölyög végig a zene hullámhosszán, ringatózik a fiatalság és vidámság ritmusára – finoman indított, gyorsított majd fénysebességbe kapcsolt már az első nap a IX. BME Egyetemi Napok.

Hogyan tegyük tönkre?

Palace Hotel 1930 Ajánlom Budapest

Az első világégést megelőző időkben épült, mutatós, eklektikus szálloda szobáiban egykor vidéki földbirtokosok, és jobb módú marha- és nagykereskedők találkoztak csinosnak mondott operett-kóristákkal (akkoriban még főképp lányokkal), az étteremben neves szerzők és bonvivánok adtak pezsgős vacsorát, a premiert követően, a kávéházi részen pedig ugyanezen operettek kritikusai szürcsölgették keserű arckifejezéssel, cukor nélkül a kávét.

Mindenki ott lesz

BME 2015 Ajánlom Budapest

Erős zenei felhozatallal, köztük az utóbbi év egyik legnagyobb slágerét jegyző világsztárral, a legmenőbb hazai előadókkal, sport és közösségi programokkal indul útjára, és varázsolja 3 napra fesztiválhelyszínné az Infoparkot szeptember 15. és 17. között Budapest legnagyobb hallgatói bulija, a IX. BME Egyetemi Napok.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok