október 2015 hónap bejegyzései

Kisbolt

Egy ismerős ismerőse egy ABC-ben a csemegepultnál keresi a csemegére valóját és néha mesél … Kata lopta a témát FB-ról id Somlyótól:

Macskabölcső

A képre nézve megkérdezhetnénk a gyermek Newt Hoenikkerrel: “Hol itt a macska? Hol itt a bölcső?” – nos, engem valamiért sosem hozott lázba amúgy sem: inkább fociztam

Nyugat, a maga teljességében

Kovács János az uzsonnai kávéjához készülődött, amelyet a szerkesztőségi szolga a kávéházból hozott föl a számára, amikor egy társa odasúgta neki:
– Te, egy elegáns hölgy keres.

Babajavító1959 óta

Egy biztos az én játékbabáim nagyon örültek volna, ha anno lett volna lehetőségük Barta Judit babajavító mester kezei között új hajkoronát kapni. Igen, sajnos kislányként engem is elért a “fodrász akarok lenni” babahajnyírós hullám. – SZABÓ FRUZSINA ANNA cikke

Erkélyről régen

Van tippje valakinek, hol készültek ezek az átlagos szemlélő számára fekete-fehér, a vájt szeműeknek viszont rendkívüli izgalmakat rejtő képek? A 60-as évek elejére kell gondolni, balkon, közösségi közlekedés és mindennapos fényképezési vágy már akkor is volt, a megosztás lappangó igényével fűszerezve.

Titkos szoba a múzeumban

Hetven éve elfeledett szobára bukkantak a Mezőgazdasági Múzeumban

Budapest első szökőkútja

Budapesten az első szökőkút a Ferenciek terén álló ún Nereidák kútja volt. Ebben az a mókás, hogy az oszlop tetején álló két nőalak nem Nereida, hanem két Danaida.

…és hogyan hozzuk helyre?

Épp akkor, mikor már a külső falakon is megjelentek az enyészet jelei, egy úr, aki látta a szállodát még egykor, amikor a fénykorát élte, megtörölte a száját egy, a bankkal szemközti étterem asztala mellett, majd fizetett, és besétált az elnök szobájába, ahol két papírt helyezett el az asztalon.

ILUVBUDAPEST

Lassan itt élek 8 éve és szeretem Budapestet. Miért is? – Bíró Roland képgalériája

Történet jelenidőben

A szerző kijelenti, hogy műve fikció, és minden egyezés a valósággal aljas rágalom! Egy éve közöltük először A prófétát 🙂

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok