december 2015 hónap bejegyzései

László János emléktekerés

Emléktekerés 2016. január 3. vasárnap a Városháza parkból indulva, kb. másfél óra alatt végigmegyünk a város több olyan pontján, ami László János örökségére emlékeztet. A tekerés egy csöndes megemlékezés közös barátunkra.

5próbázunk Szilveszterkor?

Olimpikonokkal, Rióra készülő sportolókkal is találkozhatnak azok, akik részt vesznek december 31-én a margitszigeti 5próba Rióba komplex szabadidősport-rendezvényen. A kiemelt eseményen a szervező Nagy Sportágválasztó Iroda négy sportágban hirdeti meg a pontgyűjtést, de természetesen Mini 5próbázni is lehet majd 2015 utolsó napján.

Bálna Advent Fesztivál

Koncertek, forralt bor, street food, korcsolya és csillogó Harley-k… találkozzunk a Bálna Advent Fesztiválon!

Bazilika Advent 2015

Adventi Ünnep a Bazilikánál – November 27-től egészen január 2-áig tart az Adventi Ünnep a fővárosi Szent István téren, a belvárosban. Esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát, amit érdemes megnézni, a hideg ellen pedig a forralt bort ajánlanánk. A gyerekek sem fognak fázni, főleg, ha a birtokba veszik a 200 négyzetméteres korcsolyapályát.

Téli sportágválasztó

A téli sportágválasztó azért különösen izgalmas, mert itthon kevésbé ismertek a téli sportok, a téli olimpiának is sokkal kisebb a visszhangja, mint a nyárinak, kevésbé vagyunk érintettek. És INGYENES! 🙂

The sound of silence

Újra és újra megleptek bennünket a szerkesztőségnek beküldött cikkekkel – köszönjük! 🙂

Rózsák terén

Némely padon olvasgatott regény azért jóval több, mint egy szerelmes történet – jópár másikat viszont eladnak annak, ami nem az. Elég, ha átmelegít a szüzsé a hidegben?

Ülünk a cukrászdában

A téli hidegben cukrászsütemény és a cukrászdában te-meg-én… legyen egy krémes, egy dobos, egy gesztenyeszív! Ez hiányzott egész nyáron, meg a séta előtte a cidriben, a lábmelengetés utána, meg a roppanós cukormáz! Irány a Ruszwurm Cukrászda

Tél, könyv, Budapest

Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában, olvasgatva, fűszeres teát, vagy forralt bort kortyolva

Menzatea

A régi idők forró itala az egyik nagy kedvenc: a menzatea!

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok