január 2016 hónap bejegyzései

Sound Wars – A verő velünk van

Ingyenes koncert: Sound Wars – A verő velünk van!

A művészet forradalma

Különleges kiállítással mutatkozik be a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum avantgárd gyűjteménye a Magyar Nemzeti Galériában.

Filmesztétikai Biblia

Nem kerülhetett könyvesbolti forgalomba Király Jenő nyolc kötetes munkája, A film szimbolikája, viszont a szerző ingyenesen elérhetővé tette a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján.

Skicc mindenkinek

László Judit a Kápolnásnyéki lány, aki eltántoríthatatlanul halad az útján és azon szerencsések közé tartozik, akit barátai, munkatársai és szerelme is mindenben támogat. Interjúnkban bemutatjuk munkáit, történetét és kreatív személyiségét.

Blaha – Zeneakadémia 0-1

Van a gengsztereknek szabadnapjuk?

Boogie-woogie

Az megvan, hogy a rock and roll őse a ’20-as, ’30-as években keletkezett? A swing alapú táncok közé tartozik, így rokon táncai a lindy-hop, a shag, a balboa illetve a west coast swing… elég vidám eredet!

Picasso album

[kivétel]
Nem Budapest, de Picasso, és ingyen van 🙂

A világ összes kincse

Hallottatok már a „Világ összes kincse” című jazz-mesejátékról? A könyvhöz tartozó lemezen a könnyed jazzes háttérzenével kísért történet mellett 7 betétdal is szerepel a Sárik Péter Trió előadásában.

Apának lenni

Aranyosi Ervin – több, mint költő: párkapcsolati tanácsadó és metafizikai terapeuta. A világot nem csak gyönyörű verseivel teszi szebbé, hanem spirituális tudásával segít az embereknek megküzdeni az élet nehézségeivel. Született tehetségként szinte bármiről képes rímeket kerekíteni.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok