szeptember 2016 hónap bejegyzései

Kutatók Éjszakája 2016

A Kutatók Éjszakája nagyszabású tudománynépszerűsítő rendezvénysorozat idén szeptember 30-án (pénteken) lesz. A gazdag programkínálatból ajánljuk:

Megújult a ShowBarlang

Emlékszel? “koncert, pia, buli a kőkorszakban” – immár megújultan vár a ShowBarlang. Jöttök az ingyenes nyitóbulira?

Sziget Run 5km

Ez nem egy futóverseny, hanem közös élmény a Margitszigeten – ahol a futással éppen most ismerkedõktõl kezdve egészen a profi futókig mindenkit szívesen látunk. A részvétel ingyenes, a tempó egyéni, az időmérés motiváló a gyaloglóknak is 😉 A jó hangulat és társaság garantált!

Az Olvasás Éjszakája 2016

Megvan a teljes program – azt biztosan állítjuk, hogy nem fogtok unatkozni!
Kedvezmények, találkozók, beszélgetések, újdonságok és gyerekprogramok, úgyhogy gyertek, vegyetek részt 2016-ban is ezen a klassz eseményen, vár Az Olvasás Éjszakája!

Transzakció irodalmi performansz

Az egyik leghosszabb múltra visszatekintő magyar irodalmi folyóirat, a Párizsban 1962-ben alapított és 1995-ben Budapestre telepített Magyar Műhely az irodalmi modernitás, az avantgárd, a kísérleti művészet, valamint a két ország közötti irodalmi kapcsolatok legfontosabb fórumának tekinthető.

Pálinka dalos koccintás

Felejthetetlen szabadtéri koncerteket éltünk át az idei Track szezonban, szeptember végén pedig ismét beköltözünk a Barba Negra Music Clubba, hogy ott gyarapítsuk tovább az élményeket. Szükség lesz a lendületre, mert izgalmas és pörgős ősz áll előttünk! Pálinka dalos koccintással indítjuk az októbert, a Magna Cum Laude koncertjén tombolhatunk elsőként!

Koreai Nemzeti Kórus

A Koreai-Magyar Komolyzenei Fesztivál záróakkordjaként a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad ingyenes koncertet Chun Koo karnagy vezetésével. A rendkívül gazdag repertoárban hallhatjuk a nyugati kóruséneklés elengedhetetlen alapműveit, több nagy technikai tudást igénylő spirituálét és természetesen a koreai zenei örökség hagyományos és modern gyöngyszemeit is.

IV. Óbudai Bornapok

A közel harminc pincészet borait végigkóstolni, még három nap alatt is reménytelen vállalkozás, ezért érdemes lesz előbb mustrát tartani a pavilonok között. És persze fontos szerep jut az étkeknek és a hangulatot megkoronázó kulturális programoknak is. Így válik kerek egésszé a nap.

A legfiatalabb könyvkereskedőnk

Magyarország legfiatalabb könyv kereskedője életem első autóját elcserélte 3000 db új könyvr,e és kis segítséggel megvett 20.000 db használt könyvet – vásárolnál tőle?

Az egyetlen budapesti tcs nyáron

Kétségbevonhatatlan tény, hogy a Tankcsapda Magyarország legnépszerűbb zenekara, amit megszámlálhatatlan teltházas koncert, fantasztikus arany- és platinalemezek sora és rengeteg rajongó támaszt alá, így nem is lehetett kérdés, hogy a Tankok zárják az idei szabadtéri szezont a Barba Negra Trackben.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok