október 2016 hónap bejegyzései

InStart ingyen

Koraeste, könnyűzene, ingyenes, beülős, barátos, változatos, különleges, akusztikus, koncertes – bennünket bevonzott!

A Parkway Drive nyitja a Tracket!

Lassan már nem telik el év – és töretlen népszerűségüket elnézve miért is telne –, hogy ne adna koncertet egyik kedvenc városában az ausztrál Parkway Drive. 2017. április 18-án újfent Budapesten, ezúttal a szabad ég alatt lépnek fel Winston McCallék, mégpedig a megújult Barba Negra Trackben, ráadásul a koncert az alapos csinosításon áteső, népszerű szabadtéri helyszín 2017-es szezonjának megnyitója is lesz egyben.

Formabontó Babel Sound Fesztivál

A 20 országból 80 fellépőt felvonultató 2016-os Babel Sound fesztivál sokszínű világát egy nem kevésbé eklektikus videóval idézhetjük fel.

Rocktóberi tombolás

Rockerek és metálosok Mekkájává válik a Barba Negra október végén. Kezdetnek egy emelettel feljebb költözik a pokol, mikor a színpadot az Inquisition, a Rotting Christ, a Mystifier és a Schammasch foglalja el, a tombolás pedig nem állhat meg, hiszen rögtön másnap fellép a Suicidal Angels, a Skull Fist, az Evil Invaders és a Mortillery. A hazai rock szcéna ismert arcai sem maradnak ki a buliból, a hétvégi hangulatról a Zorall és a Bikini gondoskodik, jubilál a Moby Dick, a hónapot pedig a Paddy and the Rats-el zárjuk.

Art Market Budapest 2016

Art Market Budapest 2016

Kíváncsi milyen programokkal készülünk a 2017-es Budapest Art Week fesztiválra? Esetleg már elővételben(early bird) megvásárolná a jegyét jövő évi eseményünkre?

A Barba Negra az év helyszíne

Zenétől volt hangos a Hungexpo területe a hétvégén, ahol a hagyományos, immáron 11. Budapest Music Expót rendezték. A kiállításokon és koncerteken kívül az ÖRÖM A ZENE díjátadóra is sor került, ahol a Barba Negra kapta az ÉV HELYSZÍNE díjat.

Bazi nagy Harley buli

150 motor, vidám arcok és rock and roll – a Harley-sok hivatalosan is lezárták a motoros szezont a hétvégén. A kedvező időjárásnak köszönhetően rekordszámú motoros gyűlt össze. De, hogy mitől különlegesek ezek a bulik, amelyről már oly sokszor lehetett hallani? A legendás amerikai márkát kedvelők, az úgynevezett kemény motorosok hogyan ünnepelnek, ünnepeltek?

Rékassy Csaba: A rajzoló

Rékassy Csaba művészetének esztétikai varázsát a művek elragadó mívessége, és rajzi gondolkodásának meghökkentő eredetisége adja, s e jegyeket a grafikai eljárások közül választott műfaja, a rézmetszet szolgálja teljes hűséggel. A RAJZOLÓ című kiállítás megnyitója október 13-án, csütörtökön lesz a Józsefvárosi Galériában.

Az Aradi vértanúk utolsó mondatai

13 Aradi vértanúra emlékezünk utolsó mondataikkal, akiket 1849-ben végzett ki Julius Jacob von Haynau osztrák tábornagy

Háy János: A halottember

„Amikor írtam, minden olyan vesztésre gondoltam, amikor egy nő elveszíti azt, akivel közös életet tervezett, mert elhagyja, mert félévente jár haza, mert meghal, s neki viszonyulnia kell ehhez a hiányhoz…”

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok