december 2016 hónap bejegyzései

Barba Negra ünnepek

Karácsonyi – évzáró – szilveszteri hangulatáramoktól vibráló koncertek várnak még ránk idén a Barba Negra Music Club-ban. Rendkívül gazdag a felhozatal és szoros a menetrend, ezért nem is szaporítjuk a szót, jöjjenek a nevek: Republic, Zorall, Kowalsky meg a Vega, Anna and the Barbies, Paddy and the Rats, Pokolgép és Edda művek – veled melyik buliban találkozunk?

Woodstock legendája újra

Peace – Love – Freedom – a legendás blues-rock banda, az angol Ten Years After érkezik a Harley-Davidson Open Road Festre. A 60-as, 70-es évek rock himnuszai és blues balladái repítenek vissza minket a szabadság mámorába, a lázadás földjére, egyenesen Woodstockba.

Újrahasználati központok nyíltak

Sok a kacat és nem tudod hová vidd? Vagy éppen fillérekért lenne szükséged pár dologra? Akkor látogasd meg a budapesti Újrahasználati Központok egyikét!

A Fater a Kékmadárból

A büfés éppúgy fordában dolgozik, mint a vonat teljes személyzete. A forda tulajdonképpen vonatfordulót jelent. Minden vonatnak megvan a célállomásról visszainduló párja. Az érkezés és a visszaindulás közötti időt a személyzet a célállomáson tölti.

Maszkabál és metálkarácsony

A Barba Negra nem áll le, kimaxolja még a Karácsony előtti időszakot is, varázsdobozából jobbnál jobb koncerteket húz elő és mágikus erővel csábítja magához a szórakozni vágyókat. A Péterfy Bori & Love Band egy kicsit sem szokványos, karácsonyi farsangra, míg a Depresszió zenekar évzáró nagykoncertjükre hív, de az MTV Headbangers Tour néven futó metál parádé is óriásit fog szólni a fényárban úszó adventi éjszakában.

Bartók újratöltve

A kékszakállú herceg vára punk köntösben, A csodálatos mandarin szereplői egy éjszakai bárban, A fából faragott királyfi interaktív installációban elevenedik meg a fiatalok nyelvén 20-20 percben a Színház – és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatói, Komlóczy Zoltán rendező-tanár, és Uray Péter, a kaposvári egyetem rendező tanárának mentorálásával. Egy 135 éve született zeneszerző színpadi művei + mai fiatalok ötletei = Bartók újratöltve az Átriumban egyszeri alkalommal!

Karácsonyi Angyalkereső játék

A Budapest Alulnézetből meglepetése Nektek egy Karácsonyi Angyalkereső sétajáték! A séta során a karácsonyi ünnep kialakulásával és hagyományaival ismerkedhettek meg 🙂

Világutazás minimálbérből

4 évig utaztak a világ körül összesen 46 országban és 4 kontinensen, fejenként 3353 forintos napi átlagbüdzsével – előadás Zárug Zitától és Harkányi Árpádtól, kétszer 75 percben

Nyugat+Zombi képregény

Képregény, melyben a Nyugat irodalmárai és a kávéház élőholt vendégei széklábbal és revolverrel hadonásznak a századfordulón…. B E T E G ! ! ! Update: megjelenésre maradt a december – de idén 😉 Az Apokrif december eleji számában vendégeskedik 10 (spoilermentes) oldal a Nyugat+Zombikból!

Az építész érintése

Kovács Kriszta építészmérnök másként érinti meg az embert, mint kor-, és kartársai.
Az általa közvetített frissesség és erő olyan pluszt ad, amit a szürke betonkockákban kínlódó hivatalnokoknak és egyéb irodistáknak receptre kéne felírni.

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok