május 2017 hónap bejegyzései

Már csak 1 hét!

ORF_03

Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig tartó pörgős bulik, adrenalin-bomba programok, motorcsodák, Balaton és rengeteg újdonság, amire az Open Road Fest történelmében eddig nem volt példa! Sőt, „idén mindegy mivel érkezel, mert lehet, hogy egy Harley-val távozol!” Ugye tudod, mit csinálsz június 7-11-ig?

100 szóban Budapest

100 szóban Budapest – idén negyedszer várják a frappáns történeteket

Idén negyedszer hirdette meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve a 100 szóban Budapest című pályázatot. A jelentkezők június 30-ig küldhetik be maximum százszavas történetüket, amely bármilyen módon kapcsolódik a fővároshoz. A győztesek pénzjutalmat kapnak, a legjobb száz írás zsebkönyvben is megjelenik, az illusztrátorok munkáiból pedig kiállítás nyílik az őszi CAFé Budapest Fesztiválon és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

A38 hajó – 21. heti ajánló

A38 hajó

Zenei és kulturális programok az A38 hajón és a Petőfi TV-ben

ADRENALIN-LÁZ, ROCK’N ROLL

naaf_aciddc

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei fronton is keményen odakarmol az immáron 16. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. Az amerikai autók szerelmesei augusztusban újra Komárom felé veszik az irányt, hogy ha csak egy hosszú hétvége erejéig is, de átélhessék a rock and rollal átitatott amerikai álmot.

Brandt Viktor – Álomszállító

Álomszállító

“Idővel már tudatosan csináltam, átalakult bennem az érzés és azt mondtam, ha én meg tudok valósítani magamnak mindent akkor egy járásképtelen embernek miért ne segítenék abban, hogy ingyen elviszek neki egy kerekesszéket, elkísérem valahova, megetetem, vagy bármi más, amit szeretne.”

A Budapest Voices 5+1 koncertje

Fotó: Rosta Márk

A főváros forgalmas pontjait bejárva öt koncertet adott egy emeletes turistabuszról a Budapest Voices. A TérTurné elnevezésű programsorozatról egy road movie-t is készítettek, ami hűen tükrözi a túra különlegességét és megmutatja az átélt vidámságokat. A kórus legközelebb Budapesten, a Kobuci Kertben koncertezik május 18-án.

Halottaskönyv / Book of the Dead

Halottaskönyv / Book of the Dead - Patyolat // PRÓBAüzem

Színházi előadás a Tibeti halottaskönyv inspirációjára, 90 perc
- a 4 éve bemutatott előadás felújított változata!

V. Fröccs Piknik a Duna-parton

V. Fröccs Piknik a Duna-parton

A rendezvény fő résztvevője a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által, Spriccer néven vált ismertté. A belépés ingyenes, nincs felesleges fesztiválkártya. Gyere ahogy vagy, és ülj le velünk egy fröccsre! Kell ennél több?

XX. Nagy Sportágválasztó 2017

Nagy Sportágválasztó 2017 tavasz

Jubileumi 20. Nagy Sportágválasztó! :) Az idén 10 éves Nagy Sportágválasztón több mint 100 sportágat tudsz kipróbálni, mindezt természetesen ingyenesen! A részvétel regisztrációhoz kötött, ezért mihamarabb foglald le a helyed a rendezvényen.

Fagyizz féláron! 2017

Fagyi Nap Ajánlom Budapest

Május 8. a magyar kézműves fagylalt napja, fagyizzunk féláron! Egy érdekesség a dátumról: V.8., azaz 2 gömb egy tölcsérrel :) a V egy fagyitölcsérre, a 8 pedig a benne lévő két gombócra hasonlít

Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok