Madárcsókok

Kedvenc parkban, téren, szigeten szoktak a fiatalok csókolózni, az idősebbek pedig ezen szörnyülködni - így remek program minden korosztálynak!

A tudósok máig nem tudják eldönteni, hogy a csók tanult viselkedés vagy ösztönös. Az érdekesség az, hogy ezen gondolkodnak, pedig egyszerű: próbálják ki! Ha magától jön, akkor ösztönös, ha egymástól lesik el, akkor kissé illetlen…
A madarak is pusziszkodnak, csak nincs olyan csókratermett nyelvük, mint nekünk. A rózsásfejű törpepapagájok egész nap „csókolóznak” – monogámiájuk miatt szerelemmadaraknak is szokták hívni őket.

madarcsok

Csókolózás során különböző feromonok cserélődnek melyek fontos élet- és viselkedéstani hatásokkal bírnak. A csók során cserélődnek például a nem illékony arcbőr és nyálkahártya felületi lipidek, melyek az egyik kémiailag legbonyolultabb feromonok.
A csókolózás egy bonyolult fizikai folyamat, mely jelentős izomkoordinációt igényel. Egy csók összesen 34 arcizmot és 112 tartóizmot vesz igénybe.
A csókolózás során betegségeket is adhatunk-kaphatunk, például az influenzavírust vagy a herpeszt. A kutatások azt mutatják, hogy HIV terjedése csókolózással nagyon valószínűtlen.
Allergiás reakciók léphetnek fel a csókolózó felek közt, például drogokra vagy mogyoróra.
Bizonyítottan csökkenti a stresszt! Valamint a több csókolózás növeli az együttélési elégedettséget
Pozitív élettani hatással is bír: koleszterinszint csökkenést okoz.
Már az ókori rómaiak is háromféle csókot ismertek: a puszit, a szájra adott puszit és az érzéki csókot.
Az egyik leghosszabb csókra New York Cityben került sor, 2001. december 5-én. Louisa Almedovar és Rich Langley 30 óráig, 59 percig és 27 másodpercig csókolták egymást.
Kedvenc parkban, téren, szigeten szoktak a fiatalok csókolózni, az idősebbek pedig ezen szörnyülködni – így remek program minden korosztálynak!

madarcsokok2

A KÉPGALÉRIA ÁTMENETILEG NEM ELÉRHETŐ! 🙁

Forrás: wikipedia.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok