6. Budapesti Építészeti Filmnapok

Miért hasznos, ha a sógornőd építésznek tanul? Nehéz ezt kellő aprólékossággal felfejteni, mindenesetre Zitusnak köszönhetően értesültünk az építészeti filmnapokról. Épületben laksz? Szoktál filmeket nézni? Akkor március első hétvégéjén várunk szeretettel a Toldi moziban!

6. Budapesti Építészeti Filmnapok


Időpont: 2014. 03. 06. 19:00 - 2014. 03. 09. 21:00
Helyszín: Toldi mozi
Cím: Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Belépő: 3500-4500
Web: filmnapok.kek.org.hu


Budapesti Építészeti Filmnapok  – Intro
A fesztiválbérlet vasárnapig 4500 Ft (diák: 3500 Ft) a Toldiban.
6_BEF_Webheader
Precíz költészet – személyes hangvételű portré Lina Bo Bardi építészetéről (Március 8., szombat – 17:00)
Az anya, a fiú és az építész – a holland rendezőnő egykori olasz szerelméről mesél, aki később megölte saját édesanyját. No de mi köze ennek Ludovico Quaroni gibellinai gömbtemplomához?
Agoraphobia – aki kíváncsi a törökországi városfejlesztési gigaprojektek ellentmondásaira, annak ajánljuk ezt a szuper kis road movie-t Ankara, Bursa és Isztambul városi átalakulásáról. Vajon mit takar a cím?
-Melyik országban található a legkisebb alapterületű lakás? Ki látott már 71 m2-en épült emeletes házat? És 4 m2-es éttermet? Néhány Európai szemmel elképesztően kis alapterületű hely Damien Faure filmjéből
-Elkészült az épületed és meg akarod mutatni a világnak? Forgass filmet benne! Főszerepben: kidolgozott férfiizmok, gyönyörű női lábak, aranyos kisgyerekek és cuki kisállatok. Rendhagyó épületportrék a Rögtön Jövök Projekt Galériában., március 8. 13h.
-Enrico Dini olasz mérnök a 3D nyomtatás megszállottja. Csak ő nem tárgyakat, hanem házakat nyomtat. Családi élete romokban és vállalkozása is a csőd szélén, talán túl sokat áldozott fel a magasztos célért? Kiderül Jack Wake-Walker csodás portréjából.
-Róma közelében épül egy űrhajó, ami a Holdra fogja repíteni a konstruktőröket! Űrmetropoliz, március 7. 21:00
-Milyen lenne London, ha az egész város építkezési területté alakulna? Filmkockák a Megalománia című gyönyörű animációból. Jonathan Gales filmje hamarosan a filmnapokon.
Forrás itt!
Kerüld el a sorbanállást! Elindult a jegyelővétel a Toldiban és a toldimozi.hu-n, február 23-ig a fesztiválbérlet 4500 Ft (diák: 3500Ft).

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok