A szív diktatúrája – Szimpla Kertmozi

A Szimpla Kert közkedvelt szórakozóhely volt mindig is a filmrajongók számára. Rendszeresen rendeznek filmklubokat, esélyt adnak amatőr filmeseknek a bemutatkozásra. Innen indult egy azóta nemzetközivé vált animációs filmfesztivál, az Anilouge is.

A szórakozóhelyen régen sokáig működött a kertmozi, azután megszűnt. Most újraéledt, és a Goethe Institute – Német Filmklub keretein belül kertmozis sorozatot indít jún. 24. – szept. 30. között A szív diktatúrája címmel. A filmek német nyelven, angol felirattal nézhetők kéthetente hétfőn 21 órától – Úgy néz ki, Budapesten a kertmozizás ünnepnapja a hétfő. Ugyanis az általunk ajánlott mindhárom szórakozóhely hétfő estékre időzíti vetítéseit:
1. A szív diktatúrája – Szimpla Kertmozi 
2. Francia Kertmozi a Holdudvarban
3. Tranzit Kert 2013 Mozi Nyár
Melyik a kedvenced?

2013.08.19., hétfő: A két Lotti (Das doppelte Lottchen)
Luise és Lotte véletlenül találkozik egymással a nyári vakáció alatt. Hamarosan kiderül, nem véletlenül hasonlítanak annyira egymásra, mint két tojás, ugyanis testvérek, egészen pontosan ikrek. Persze a találkozás okozta öröm után szeretnék megtudni, hogy miért választották szét őket a szüleik. A két lány elhatározza, hogy helyet és szerepet cserélnek egymással. Látszólag semmi gond nem lehet, ám a tulajdonságaik és a képességeik eltérőek. A helyzet tovább bonyolódik, amikor Lotte megtudja, hogy az apjuk új asszonyt akar hozni a házba. Erich Kästner regényéből.

szív diktatúrája
“Nagy érzelmek, vicces helyszínek és rózsaszín ködben úszó párhuzamos világok a mozivásznon. Idén nyáron minden második hétfőn egy német melodrámát vetítünk szirupos italok kíséretében a Szimpla Kertmoziban.” – hangzik a hely weboldalán (szimpla.hu)

A belépés ingyenes!

szimpla kertmozi

A két Lotti (Das doppelte Lottchen)


Időpont: 2013. 08. 19.
Helyszín: Szimpla Kertmozi
Cím: Kazinczy u. 14.


színes, magyarul beszélő, német animációs film, 80 perc, 2007
rendező: Toby Genkel
író: Erich Kästner
forgatókönyvíró: Rolf Dieckmann
producer: Peter Zenk
szereplő:
Céline Vogt (Luise/Lotte hangja)
Erna Aretz (Mrs. Wagenthaler hangja)
Jovita Dermota (Resi hangja)
Anja Kling (Irene Gerlach hangja)
Robert Tillian (Waiter Franz hangja)

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok