Az éhezők viadala

Vezető, hős, aki nem akar az lenni – mégis szimbólum, követik és felnéznek rá. Emberséges, van bátorsága cselekedni és az teszi naggyá, hogy nem tekint magára hősként. „Csak meg akartam menteni a húgomat és Peeta életét.” Mostmár azonban Katniss Everdeen kénytelen a Kapitólium elleni felkelés élére állni. Az Éhezők Viadala – A Kilávasztott 1. részében a Peeta megmentésére induló Katniss és a 13. körzet harcba száll Panemért Snow elnökkel szemben.

A Kiválasztott – 1. rész  (erre gyere a magyar szinkronos előzetesért!)
Suzanne Collins meséje túlmutat egy filmre vitt forradalmi drámán, a Jennifer Lawrence által megformált főhős valódi példaként tűnik fel a lapokon és a vásznon egyaránt.

Magyar feliratos előzetes

Magyar feliratos előzetes

Az emberi természetről, az elnyomó hatalom elleni fellépésről szóló történetben olyan témák merülnek fel – akár az erőszak vagy a legtöbb körzet nyomorúságos helyzete –, melyek a való világban szintén figyelmet érdemelnek. És mivel az Éhezők Viadalát közvetítik egyenes adásban Panem városában, a média és a „miből is csinálunk mi műsort”-kérdése is ott a lebeg a fejünk felett.
Hogyan folytatódik mindezek után Katniss küzdelme…?
Izgalom, dráma és harc egy fiatal, kivételesen bátor női karakterrel a középpontban. Érdemes moziba menni érte – továbbra is.

Eredeti, angol cím: The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Premier: 2014. november 20.
Rendező: Francis Lawrence
Író: Suzanne Collins
Forgatókönyvíró: Danny Strong

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok