Egy francia család

Sajnálatos módon elhidegültünk a szerkesztőség technikai feltételekért felelős részlegétől, így sem átolvasni, sem 18-as korláttal ellátni nem fogja senki a cikket. Rosszkor jött ez, mert csupa necces dolog van terítéken. Olvasd felelősséggel!

Szóval – hogy csak az amúgy is értő füleknek mondjam -, évek óta próbál népszerű lenni az a gondolat, hogy az izé nem kell az izéléshez, és nem az a vége, amikor az egyik elköszön, ezenkívül nem azt számoljuk egy körnek, ha egyikünk kimegy a mosdóba (kártyások megerősíthetik, hogy például a römiben egy játszma a buli, hét osztásból áll, illetve bridzsben összesen 13 ütés van már egy játszmában is – és közben senki nem mászkál el!)
Alapvetően nem kedveljük semmilyen témában a “de-igenis-kell-róla-beszélni” típusú attitűdöt, de egy gondolatébresztő nyáresti francia vígjáték nagy kárt nem tehet. Aztán majd meglátjuk!

CHRONIQUES-SEXUELLES 1
Ma, amikor 7-77 éves korig már mindenki kattintott rá az interneten pornó filmre, vagy a tévében véletlenül odakapcsolt egy felnőtt csatornára, még mindig tiltott dolog a szexről beszélni? Főleg családon belül? Ezeket a gondolatokat boncolgatja könnyed, humoros, tehát igazi franciás stílusban a rendező páros újabb, a hétköznapitól eltérően szokatlan filmjében. A film szociográfia igényességgel ábrázolja egy mai hagyományos francia család nemi életének generációkon átívelő izgalmas bonyodalmait, olyan kérdéseket feszegetve, mint a nemi érettség, vagy a nemi identitás kérdése, a partnerkeresés és az igényes nemi élet.

CHRONIQUES-SEXUELLES 2
Bemutató dátuma: 2013. augusztus 29. (Forgalmazó: Anjou Lafayette)

Egy francia család szexuális krónikája


Eredeti cím: Chroniques sexuelles d'une famille d'aujourd'hui
Rendező: Jean-Marc Barr, Pascal Arnold
Készült: 2012
Főszereplők: Mathias Melloul (Romain), Valérie Maës (Claire), Stephan Hersoen (Hervé), Leila Denio (Marie), Nathan Duval (Pierre), Yan Brian (Michel), Adeline Rebeillard (Coralie)
Adatok: színes, feliratos, francia vígjáték, 77 perc, (18)
Forrás: port.hu


forgatókönyvíró: Pascal Arnold, Lucy Allwood
producer: Pascal Arnold, Jean-Marc Barr, Teddy Vermeulin
vágó: Jean-Marc Barr, Teddy Vermeulin

CHRONIQUES-SEXUELLES 3

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok