Tik-tak

Nekem a Tik-tak című film azt az időszakot jelenti, amikor minden szerdán a gimiből hazajövet kiveszem a postaládából a jövő heti műsorújságot, és egyenként végignézem az összes csatorna programját, majd tollal bekarikázom, hogy mit érdemes megnézni. Két karikát kapott az,

Nekem a Tik-tak című film azt az időszakot jelenti, amikor minden szerdán a gimiből hazajövet kiveszem a postaládából a jövő heti műsorújságot, és egyenként végignézem az összes csatorna programját, majd tollal bekarikázom, hogy mit érdemes megnézni. Két karikát kapott az, amit VHS-re vettem. Azt tudom, hogy a Tik-tak mellett nem volt semmi leírás, rendező vagy szereplők megnevezése. Svéd film. Egy karikát kapott. Aztán évekig bánkódtam, hogy miért nem vettem fel.
Ne várjon senki filmtörténeti mérföldkövet, botrányfilmet, vagy soha ki nem mondott igazságokat. Ez egy egyszerű, laza, ám mégis átgondolt, jól szerkesztett, több szálon futó szociodráma. Tudom, hogy az internetnek hála ma már mindenre rákeresünk, IMDb, filmes-listák, kedvenc-listák, fesztiváldíjak, satöbbi. Néha több idő megy el a lecsekkolással, mintha megnézné az ember a filmet. Ez a film a “spontán mozi” egyik gyöngyszeme volt.

– Reisz Gábor –

Tik-tak (Tic Tac, 1997)

Forrás: Mokép

Forrás: Mokép

Az Origo írta:
Tizenkét szuper film, amiről sohasem hallottál
Vannak filmek, amelyek hiába oltári jók, eltűnnek a süllyesztőben. Kimennek a divatból, vagy ott sem voltak soha, mert értékeik mai szemmel tűnnek elő igazán. Vagy egyszerűen annyi a film körülöttünk, hogy nem vesszük észre az igazán klasszakat. Most összegyűjtöttünk az ilyen elfeledett kincsekből egy tucatot. Direkt nem elszállt művészfilmeket, filmtörténeti “csemegéket” kerestünk, hanem olyanokat, amiket nyugodtan megnézhetsz anyukáddal is vasárnap délután. Vibráló technicolor, orosz mágia, Romy Schneider és Zooey Deschanel, az olasz mozi hőskora és egy igazi magyar Dogma-film.

Isten haragja
Előzés Gassmannal
Diadalmas szerelem
All the Real Girls
Örmény Hableány
Star 80 – Egy aktmodell halála
Frances
Sátáni ötlet
Premier
A lápvidék gyermekei
Az év asszonya

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok