Hangszersimogató

Vasárnap délelőttönként, 10:30-tól (a Margitszigeten), 5 éves kortól ajánlott, ingyenes! Minden előadás egy részes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás.

Tabulatúra régizene-együttes: Régi magyar kódexek dalai
hangszerbemutató koncert és hangszersimogató

Tabulatúra koncert és hangszersimogató


Időpont: 2013. 09. 01.
Helyszín: Szent Margit Kolostor-romok
Cím: Margitsziget
Email: igazgatosag@szabadter.hu
Web: szabadter.hu
Telefon: 06 1 / 3755-922
Forrás: szabadter.hu

Korábban:

Júliusban is érdemes vasárnap délelőtti programot tervezni a gyerekkel (akár saját, akár családtól/baráti körből kölcsönbe kért/kapott csemetével) a szokásos ingyenes és interaktív szabadtéri programra a Szent Margit Kolostor-romokhoz.  Először még elmaradt az előadás a rekord árvíz miatt, de már látogatható a Margitsziget, és a következő hétvégén is az előre betervezett programmal számolhatunk.
2013.07.21 – Maszk Bábszínház: Mátyás király bolondos bolondja!

Maszk bábszínház

Maszk bábszínház

2013. július 21. (vasárnap) 10:30
nagyméretű marionett bábok, sok zene, élőszereplők, árnyjáték.
Mese az igazságos Mátyás királyról és furfangos udvari bolondjáról.

Mátyás király nagyon fiatal korában lett király. 15 éves alig múlt, amikor királlyá választották és trónra ültették Magyarország nemes nagyurai. Az uralkodás pedig nem valami könnyű mesterség ám! A bíbor palást, a ragyogó ékszerek, a kényelmes, fűtött szobák, a dúsan terített asztal és a szolgák hada – bizony ez mind a király jussa. Jussa azonban az is, hogy a rábízott nép sorsával. az ország javaival alattvalói bizalmát megszolgálva bánjon. Képes legyen okos döntéseket hozni, választani tudni igaz és hamis között, napjai múlásával mind bölcsebbé válni, minden nap tanulni! Ez bizony mindannyiunknak hasznára válna, de egy király sosem lehet jó király anélkül, hogy ezeket meg ne tanulná!

zenekarkep

Arasinda együttes: Fa- Hangszer- Család- Hangszercsaládfa I.
2013. július 14. (vasárnap) 10:30
Zenés utazás Ázsiából Európába, mai klasszikus hangszerek ma élő őseitől indulva, melyek népi hangszerként a középkor óta szinte változatlanul fennmaradtak.
A második előadás a nádas hangszerek történetét és rokonságát látogatja végig a töröksíptól a skót dudán át a mai oboáig, illetve észak afrika dudaszerű hangszereitől a magyar dudán át a modern zenekari klarinétig, szaxofonig.
A műsor házigazdája és mesélője Nyitrai Péter, az Arasinda Török Zenekar vezetője, muzsikustársai pedig az Arasinda zenészei, Juhász Endre, Róka Szabolcs, Bakos Csaba, Szegedi Csaba.
A Szent Margit Kolostor-romoknál vasárnap délelőttönként, 10:30-tól a Margitszigeten, 5 éves kortól ajánlott, ingyenes! Minden előadás egyrészes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás.

Forrás: szabadter.hu
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922, Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok