Kakapó Budapest

A kakapó udvarlási szokásai szinte teljesen megegyeznek az emberi gyakorlattal. 12héten keresztül vizsgáltuk 8helyszínen, 22fős stábbal a télből azonnal nyárba forduló Budapest párkereső-választó szokásait.

Love-Pigeons-Animal-Wallpaper-

Hogyan csinálja a kakapó?
Ha a hím be akar jönni a nősténynek, ás egy gödröt a földbe, beleül, és elkezd üvölteni. Ez nagyjából ugyanígy megy fajunk hímjeivel, sőt, az embernél a nőstény is ezt teszi: leül jó távol a hímtől a telefonjával és magában duzzog, amikor pedig végre jön a hívás, közli, hogy nem ér rá (ezt “női taktikának” hívják). A hímeknél nincs taktika, sem stratégia, ezek nélkül is képesek elontani.

A csajozás
A Hímek sokszor próbálkoznak a “csajozással” is, ami azt jelenti, hogy 3-15 egyed elmegy sört vedelni és üvöltözni (“erőt gyűjtenek“), aztán átizzadva önnön pacsulifelhőjükön beleüvöltenek a nőstények fülébe valami béna vagy undorító dolgot.

A pasizás
A nőstények a “pasizás” miatt vannak általában ugyanott, ahol a hímek a “csajozás” miatt. Ami azt jelenti, hogy 2-5 egyed unottan forgatgat valami hamar hánytató koktélt, és kigúnyolja a közelben fellelhető, még “felkészületlen” (tehát a 600 sör előtt álló) hímet, felkergetve gyomrot a torokba, golyókat a hasüregbe, és egyáltalán, feje tetejére állítva az egész világot.

A szemezés
Ezt röviden össze lehet foglalni: legalább 2méter távolságból kell szemkontaktust fönntartani hosszan, és közben azon gondolkodni, hogy “mikor jön már ide?“, “jaj, nehogy idejöjjön!” illetve “odamegyek” és “nem megyek oda“. Nemi alapon dől el, hogy melyik kettőt kell gondolni, persze egyszerre.

10366025_777759898937543_4466242298109755039_n

Aláadott lovak
A barátnők és barátok “fűtenek” a kiszemelt ellen-mellett (vagy mindkettőt), adják az aktív fél alá a lovat, cukkolnak, gúnyolnak, meg a többi. Az aktív félnek passzívnak kell lennie.

Állati udvarlás
Zsongó tavasz, szerelmes április – képünkön nem kakapókat látunk, ez Budapest, tehát galambcsókról loptunk képet kedvcsinálónak. Az állati randikról szóló összeállítást mi a Velveten olvastuk, mert valódi munka és real párkeresés helyett ilyen lapokat bújunk sutyiban a szerkesztőségben – százból egy esetben cikk lesz belőle, ami legitimálja az egészet, hehe.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok