Kézműves Ízek

Az első sajtok kialakulásához számos legenda fűződik, azt azonban senki sem tudja pontosan, hogy honnan származik Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere. Élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban.

Kézműves Magyar Ízek a Millenárison! Idén tavasszal a tejtermékeket, ezen belül a sajtkészítmények népszerűsítését állítja a rendezvény a középpontjába.

letöltés

7. Kézműves Magyar Ízek Vására


Időpont: 2014. 03. 29. - 2014. 03. 30.
Helyszín: Millenáris B épület
Cím: 1024 Kis Rókus utca 16-20
Forrás: kezmuvesmagyarizekvasara.hu

Sajtra Magyar! Ez a 7. Kézműves Magyar Ízek Vására jelmondata. A Vásárt március 29-30. között tarják majd a Millenáris „B” csarnokában. A gasztronómiai esemény a magyar nemzeti konyha hagyományőrző nagyköveteként a tejtermékeket, azon belül is a sajtkészítményeket állítja a figyelem középpontjába. Lesznek hamisítatlan házi sajtok, és házi készítésű kézműves túrórudi is.
A Vásáron számos színes programmal és bemutatóval kívánják ösztönözni a látogatókat mindenképpen minőségi sajtokat fogyasszanak. A Vásáron felállított színpadon a tej számos feldolgozási formáját mutatják be a szervezők, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos recept ötlettel is szolgálnak a minőségi házi sajtok kedvelőinek a hetedik Kézműves Magyar Ízek Vásárán. A rendezvényen több mint 30 sajttermelő vesz részt és összesen 6000 kg sajttal várják a sajtimádókat. A vásárra 72 ezer liter tejet dolgoznak fel a termelők.
_DSC0468 - gomolya sajt image
Forrás: magyardelikatesz.hu | Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok