Kultúrzsibi a Nemzetek Karácsonyán

2013. november 29. és 2014. január 02. között megrendezésre kerül a Nemzetek Karácsonya! A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében több mint egy hónapon át, minden héten más-más nemzetek mutatkoznak be tradicionális ételeikkel, italaikkal és különleges kultúrájukkal. És persze lesz a Nagy Budapesti Kultúrzsibi is!

Karácsonyi hangulat és a szeretett Kultúrzsibi, hozzá rengeteg program és kóstolnivaló! A Nagyszínpadon a fellépők különböző országok képviseletében csillogtatják meg tehetségüket, ráadásul a Nemzeti Múzeum ismét fényárba borul! A Múzeum épületén jellegzetes karácsonyi fényjátékot-, a Múzeum kertben pedig számos tradicionális köntösbe bújtatott karácsonyfát fedezhetnek fel, amelyeket a nemzetekhez kapcsolódó Nagykövetségek/ Szervezetek saját hagyományaik szerint díszítenek fel.

1461347_609827435740338_765211053_n

A résztvevő országok: Magyarország, Finnország, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Németország, Görögország, Chile, Mexikó, Svájc, Ausztria, Brazília és Szerbia.

A kézműves vásáron egyedi kézzel készített finomságokat és ajándéktárgyakat is vásárolhatnak, hogy még szebbé varázsolják az ünnepet! És igazi kincsekre, antikvitásokra tehetnek szert a Nagy Budapesti Kultúrzsibin.

Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülünk a legkisebbek számára. A Népmese Múzeum november 29.-én, 30.-án, december 1.-én, 6.-án, 7.-én, 8.-án ingyenes programokkal, készségfejlesztő játékokkal várja a gyermekeket standjánál.

Idén hozzánk is ellátogat a FINN MIKULÁS, aki a gyermekek nagy örömére meglepetésekkel is készül.

A Baptista Szeretetszolgálat segítségével AJÁNDÉKGYŰJTÉST szervezünk a nehéz helyzetben élő családok számára! Hozd el a már nem használatos, ám jó állapotban lévő mese- és ifjúsági könyved, plüssjátékod, társasjátékod, ezen kívül meleg ruhát vagy tartós élelmiszert, és tegyél boldoggá egy családot! A rendezvény időtartama alatt önkéntesek várják a jótékonykodókat! Határidő: 2013. december 21.

A felnőtteket sem hagyjuk meglepetés nélkül! A szórólap felmutatásával egy finom pohár forralt borral kedveskedünk, ráadásul a szórólappal érkezők között kisorsolunk 5 db 2 főre szóló belföldi utazást a Service4You Hotellánc jóvoltából!

Nemzetek Karácsonya Nagy Budapesti Kultúrzsibivel


Időpont: 2013. 11. 29. - 2014. 01. 02.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum kertje
Cím: 1088 Múzeum krt. 14-16.
Email: kulturzsibi@akvariumklub.hu
Telefon: 0630/639-2991
Forrás: facebook.com/kulturzsibi

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi nevű országos antik, retró, és kortárs bolhapiac 2012. szeptembere óta működik sikeresen Budapest közepén, az Erzsébet téri Akvárium Klub parkjában.
A rendezvény megálmodói több európai nagyváros után Budapest szívébe is varázsoltak egy olyan alkalmi teret, ahol egy csomó ember kínál eladásra (ezzel együtt persze megtekintésre is) egy csomó holmit az emberiség utóbbi párszáz évének kultúrájából, úgy mint reneszánsz tükröt, barokk és rokokó festményt, kézzel vert baltát, rézgarast, kacsintós pénztárcát, TT vasutat, herendi porcelánt, skót szoknyát és párttagkönyvet.
A Nagy Budapesti Kultúrzsibi 2012. szeptember 9-én jött létre azzal a céllal, hogy évszakonként, vagy ha úgy tetszik negyedévenként zsibongjunk egy nagyot egy nagy zsibvásáron Budapest közepén. Ez egy antik, retró és kortárs bolhapiac, a maga mindenkor egyszeri, megismételhetetlen arcával, bájával, történésével. Egy olyan csuda kiállítás, amilyen egyetlen kiállítóteremben sem látható, mert ha beköltözne oda, már el is veszítené lényegét: lüktető életét, éltető közegét, alkalmi spontaneitását. Arról már nem is szólva, hogy e produkciónak (egyes nézetek szerint performance-nek) éppúgy főszereplői a jelenlévő emberek, mint a felvonultatott tárgyak. Az árusok és a vevők, a turisták és a környékbeliek, a kicsik és a nagyok, az alkudozók és a bámészkodók, azaz mindenki, akinek épp nincs jobb dolga pont akkor.
A negyedévenkénti megjelenést hamar felülírta a népakarat: Kiderült, hogy sokkal nagyobb szükségünk van egy efféle vasárnapi nyüzsgésre, mintsem, hogy ki tudjunk várni vele egy-egy évszakváltást; a házigazda Akvárium klub pedig úri módon fejet hajtott, így 2013-ban már havi rendszerességgel látta vendégül napkeltétől napnyugtáig a zsibiseket.

2013. októbere és 2014. márciusa között kormányberuházás keretében nagyszabású, mintegy 2 milliárd forintos építkezésre kerül sor a Nagy Budapesti Kultúrzsibinek is otthont adó Erzsébet téren. Megújul az Akvárium klub, a Design Terminál, a Fröccsterasz, az Erzsébet sétány, és maga az Erzsébet tér is.
Ebből kifolyólag az Akvárium klub -a Nagy Budapesti Kultúrzsibivel együtt- fél évig szünetelteti működését, hogy aztán jövő tavasszal újult erővel, igazán európai szintű körülmények között folytathassuk közös munkánkat.

2013. októberétől tehát az Erzsébet téren a Kultúrzsibi szünetel, helyette azonban Oktoberfest és a Márton napi Hungarikum Ünnep után a következő állomás a Nemzetek Karácsonya a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

2013. november 29. és 2014. január 02. között megrendezésre kerül a Nemzetek Karácsonya! A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében több mint egy hónapon át, minden héten más-más nemzetek mutatkoznak be tradicionális ételeikkel, italaikkal és különleges kultúrájukkal.

1456671_605813482808400_2142177738_n

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok