László a csapnál

Csapos szerepfelfogásom óhatatlan velejárója a vendégek mellett tanúsított diszkréció, így a következő sorok és szereplők valósággal történő bárminemű egyezősége kizárólag a véletlen műve lehet, ill. a történet felhasználása brazil szappanoperákhoz a hétköznapokban szigorúan tilos!

Emlékezetem margóján elsőként az az izgalmakkal teli várakozás jelent meg, hogy vajon milyen lehet benneteket üdvözölni azzal a tudattal, hogy most nem veletek együtt, vagy netán nálatok lendületesebben értek oda a bódulathoz, hanem a pult mögül nézem végig azt, hogyan fogjátok az italt hangulattá alakítani.
Aztán gyorsan csapoltam magamnak egy sört. (Igen, sokakkal hitettem el, hogy nekik csapoltam az elsőt…)
Amint beleért a szám abba a soványka kis habba, hirtelen angolul beszélő németek kissé kapatosan egy jókora térképet tettek elém érdeklődve hollétükről, egyébiránt a söreinkről.
– Barbi! Milyen sörünk is van?
Egyébként is hol vagyunk? Vagyok? Ja, hogy a pult mögött? Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy komoly gond van a számok összeadásával, ill. magabiztosságom azonnal léket kapott…
– Egy viceházmestert kérek.
– A legjobb választás! És mennyi szódával?
A 2cent 4cent átöntése a mérőpohárból? a stampóba úgy tűnik, hogy vízzel nem az igazi. Szerencsére nem kellett sokáig pancsolnom, mert megjelentek a kutyaütők és felgyorsultak az események.
– Egy mester ide, egy sport oda..
– Ja, nem baj, ha vice lett és fehérből?
– De baj, de megiszom! Jó, legyen egy cigánymeggy is, kettő, dehogy három, igyál velünk te is, akkor négy.
– Á, dehogy, á dehogyisnem.
Szépen lassan megszülettek a karakterek, az alkoholok pedig szépen lassan átvették az irányítást a gazdatestek felett:
A nagyfröccs nagymestere miután megpihent egy kicsit a padkán, az autopilótát hívta segítségül. Hazafelé menet állítólag kedélyesen meg is vacsoráztak egy kínaiban…

LÁSZLÓ a csapnál


Időpont: 2013. 10. 04. - 2013. 10. 05.
Helyszín: Dzzs Bár
Cím: 1072 Nagydiófa utca 32
Web: facebook.com/DzzsBar
Telefon: 06706071585

Dzzs bár

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok