Pesti divat

Mikulásra, Karácsonyra, decemberi szülinapra, névnapra, évfordulóra... ajándékot venni nem egyszerű! Mi volna az idei trend? A Barackban erősebb idegzetűek vehetnek kosztümöt hozzáillő táskával a sárga és barna minták egészen retró reinkarnációjával.

A könyvpiacon a Kis vakond, Pöttyös Panni és Janikovszky Éva sorozatai mellett megtalálhatjuk ezek és hasonló kedvenceink idegen nyelvű és hangoskönyv-változatát is. Az antikváriumokban fölment az ára a Locs-pocs és a Pom-pom könyveknek. (Hahotát még nem láttam sehol, de ezúton kérem a nyájas olvasókat, levélben igazolják kereskedőgyűlölő prekoncepciómat. UPDATE: köszönöm, a Sufni piacon lehet szerezni!)
A lakberendezés és lakásdekoráció minden szegmensében találkozhatunk a retró stílussal, de csakazértsem fogom elmondani, hogy az IKEA-ban pölö potom 14 ropiért lehet kapni 3D-s faliképet (amely „több érzékszervre hat”): nagy körlapok vannak ráragasztva egy téglalapra egymás mellé, egyébként. Színeiben és formavilágában igazán retró, szerintem rettenetes (meg aztán bánt is, hogy nekem nem fussa). A spagettifüggöny (=légyajtó) reneszánsza a pasztellszínekben pompázó, műanyag félholdklónokból álló ajtófüggöny.

kis vakond Ruházkodás terén ajánlani tudom a Vakondgyár nevű boltot, ahol beszerezhettem életem nagy álmát (a vásárláskor döbbentem rá, hogy ez hiányzott eddig, mondhatni szerelem volt első látásra), egy igazi „adáshiba” pólót (egy autóskártyásosra még gyűjtök). A Barackban erősebb idegzetűek vehetnek kosztümöt hozzáillő táskával a sárga és barna minták egészen találó reinkarnációjával.
Következő alkalommal nem csak céltalanul nézelődünk, és ígérem, nem csak a retrót vesszük észre, hanem például a WAMP-ra megyünk!

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok