Tokaj, Pécs, Budapest

Elkészült az utolsó három rész is abból a filmsorozatból, amely hazánk világörökségeit mutatja be.

Tokaj, Pécs, Budapest – új filmek a világörökségekről

A tokaji történelmi borvidéket, Pécset, illetve a budapesti világörökségi helyszíneket mutatja be az a három film, amelyek nemrégibenkészültek el, és a napokban kerültek fel a videómegosztó oldalakra.

A sorozat producere, Fáy Béla szerkesztőségünk kérdése elmondta, hogy a hazai világörökségeket bemutató filmsorozat forgatása 2009-ben kezdődött, miután a Nemzeti Kulturális Alapból támogatást nyertek a projekt megvalósítására. Két éven belül elkészült az első öt rész (Pannonhalma, Hortobágy, Fertő-tó, Hollókő, Aggtelek), azonban a maradék három helyszínen későbbre kellett halasztani a forgatást különböző okok miatt. Abban az időben félő volt ugyanis, hogy a Tokaj mellé építeni tervezett (és szerencsére nem megvalósított) hulladékégető miatt elveszik a történelmi borvidéktől a világörökségi címet, Pécsett és Budapesten pedig a rengeteg építkezés miatt kellett megvárni a kedvezőbb pillanatot a forgatásra.

Íme a budapesti világörökségeket bemutató film:

A sorozat első öt része a youtube mellett elérhető a nemzeti turizmusmarketing szervezet itthon.hu honlapján is.

Fáy Béla korábban egy másik filmsorozatot is készített Magyarországról, a Célkeresztben a régiók című szériában a hazánkban vadon élő és vadászható állatfajokat mutatta be.

Forrás: turizmusonline.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok