Gross Arnold időutazás fantáziába

Veled is megtörtént biztosan, hogy egy antikvárium kirakatában a poros és álmos könyvek és az egzotikus kisplasztikák között rádkacsintott egy mesés kép. RIP Gross Arnold

Egy elképzelt világ városának derűs főtere, ahol azokat az izgalmas házakat a felkelő vagy éppen a lemenő nap fakasztja mosolyra.  És csak nézed egyre kíváncsibban, hogy kik lakhatnak ott és amíg fürkészed a képet, ismeretlenül is biztos vagy benne, hogy nagyon boldog és annál is meseszerűbb emberekre lelsz a finoman megrajzolt részletekben. Egy olyan világra amit akkor képzeltél. Egy olyan világra aminek lennie kell. Ezek a képek időutazásra visznek a fantáziádba.

Gross Arnold teremtette ezt a világot. Újbudán, a formálódó Kulturális Városközpont keretében a Bartók Béla út 46. szám alatt nyílt Gross Arnold Műterem – galéria és kávézó funkciót is betöltő helyiség fogja a művész alkotásait és egyedi világú gyűjteményeit bemutatni. Amíg az építési engedélyek megszületnek, és az átépítés megvalósul, a galériához közeli helyszínen, a Gellért Fürdőben rendezünk egy kiállítást a művész munkáiból. A Fürdő aulájának késő szecessziós aulája, Róth Miksa üvegablakaival csodálatos atmoszférájú teret ad a miniatűr rézkarcokat és azok nagyméretű reprodukcióit felvonultató kiállításnak, mely az életmű legszínesebb lenyomatát reprezentálja.

 

522627c18af68

Reneszánsz - Gross Arnold


Időpont: 2015. 01. 22. - 2014. 03. 31.
Helyszín: Gellért Fürdő
Cím: 1118. Kelenhegyi út 4.
Telefon: 06 70 338 7001
Forrás: facebook.com/GrossArnoldGaleria

Gross-Arnold-_photo

Amit egyetlen hivatalos oldalról sem hagynak ki, mintegy közös szövegként létezik:

Gross Arnold (1929–) grafikusművész, a rézkarc műfajának megújítója, egyik legismertebb és legnépszerűbb képzőművésze hazánknak. Rajzain, színes rézkarcain generációk nőttek fel, meghatározó egyénisége a magyar XX. század képzőművészetének, vizuális kultúrájának. Műveiből számtalan kiállítást rendeztek már a nagyvilágban, művészeti szalonokban, nagy kiállítóterekben, kis galériákban, kávézókban Los Angelestől Tokióig. Munkáiról eddig hét könyv jelent meg, de teljes életmű katalógust még nem állítottak össze.
Gazdag és színes életműve feldolgozásához, alkotásai és egyedi világú gyűjteményei gondozásához, a nagyközönségnek részletes bemutatásához egy saját gondozású, működtetésű galéria keretei nyújtanának méltó helyet.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok