Karácsonyi kiállítás

Karácsonyi kiállítás nyílt a Melange-ban, melynek idén több különlegessége is van. A Melange évek óta sikerrel szervezett Antik Bazárja mellett most igazi festmény csemegéket állított ki. Molnár C. Pál Madonnája és Ferenczy Noémi gobelinterve - melynek megszőtt változata a Nemzeti Galériában található - kiemelkedő alkotásai a kollekciónak.

Mellettük Balla Margit, Bálint Endre, Borsos Miklós, Engel Tevan István, Gross Arnold, Kass János, Schéner Mihály, Szabó Vladimir, Szalay Lajos, Szladovics Gusztáv Vilmos, Reich Károly és Hincz Gyula alkotásai is szerepelnek a kiállításon és pár világhírű külföldi művész is: Friedensreich Hundertwasser, Salvador Dalí és Victor Vasarely litográfiái is tárlat részei. A kiállított alkotások mind meg is vásárolhatóak. A galéria művészeinek válogatott alkotásain kívül két fiatal diplomás iparművésznek is lehetőséget biztosítottunk a bemutatkozásra.
Ábrahám Anna ékszertervező, 2012-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fémműves szakán. A karácsonyi kiállításon elsősorban állatos és köves gyűrűket láthatnak tőle a látogatók. Sarkirókás, macskás, elefántos gyűrűi mindenkit elbűvöltek már a kiállítási előkészületek alatt is! A gyűrűk méretre rendelhetőek és még a karácsonyi ünnepekig el is készülnek, de mindegyik bemutatásra kerülő gyűrűből van pár azonnal elvihető példány is.
Reichart Edina kerámiatervező szintén tavaly végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Portfóliójából vázák, ékszerek és kis kabala tárgyak is bemutatásra kerülnek. Kabala pingvin családjaiból páran máris új otthonra leltek a látogatók nagy örömére.

Engel Tevan István Vándorok

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves kis régiségbolt a Markó utcában, tele csupa remek kicsiny tárggyal, minden kategóriából és minden stílusból. Valóságos stílusmix volt ez, aszerint a vezérelv szerint, hogy a jó tárgyak elviselik egymást még akkor is ha más korból származnak, legyen az bútor, szobor, váza, vagy akármi más.
Ezért aztán elneveztük a boltot MELANGE-nak.
Sok szép év után, az üzletet bérlők vitték tovább, majd 2009-ben, szolgálatban megfáradtan, mondhatni leharcoltan, visszakerült ismét hozzánk. Sok – sok fejtörés után aztán kipattant a szikra, hogy hogyan adhatjuk vissza a bolt megérdemelt régi fényét.
Kitaláltuk, hogy létrehozunk valamit ami még nincs, és nyitunk egy bérgalériát.
A nyár a felújítással telt el, és októberben nagy örömünkre megnyitotta kapuit Magyarország első bérgalériája. A megnyitón, a késő XX. század egy két igen szép darabjának bemutatása, és néhány pohár pezsgő mellett, megkérdeztük kedves vendégeinket, mondanák meg, milyen névre keresztelnék,- ha egyáltalán-, a Bérgalériát. Dolgukat megkönnyítendő, három nevet bocsátottunk szavazásra:
a Bérgalériát a lényeg okán, a Markó3-at a cím okán, és a Melange-t a tradíció okán.
A szavazást ugyan a bérgaléria elnevezés nyerte meg, mi lelkiismeretes töprengés után mégis a Melange mellett döntöttünk, és itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy bocsánatot kérjünk a Bérgaléria szavazóktól, kiket kitüntetetten szeretnénk minden egyes megnyitón egy külön pohár pezsgővel kiengesztelni.
Filozófiánk:
Nem kell többé befogadó galériát keresni!
Egyszeri bérleti díjért, megújultan, a legmodernebb technikai felszereltséggel és hozzáértő munkatárs jelenlétével állunk rendelkezésére mindazoknak akik szeretnék saját műveiket, gyűjteményüket, találmányukat bemutatni, értékesíteni, csoportosan, vagy egyénileg egyaránt.

Karácsonyi kiállítás


Időpont: 2013. 12. 12. - 2014. 01. 15.
Helyszín: Melange Galéria
Cím: 1055 Markó utca 3.
Forrás: bergaleria.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok