Mit ki nem raknak?!

A karácsonyi vásárokban és antik marketeken állítólag hamisítatlan párizsi hangulatot idéznek a poros kincsek - már annak, aki szereti... De a bőrlehúzás megsokszorozódása, a kizsákmányolás csimborasszója, a VIP deluxe: fizess, nyomorult, hogy megnézhesd, mivel vettünk rá annakidején, hogy fizess.

Állítólag vannak retró játékokat áruló boltok, csipegető csibékkel, lendkerekes autókkal, szagló matricákkal, miegyébbel. Én ilyet még nem láttam, a szerkesztőség várja a tippeket. És végül, de nem utolsó sorban: a PLAKÁT. A bőrlehúzás megsokszorozódása, a kizsákmányolás csimborasszója, a VIP deluxe: fizess, nyomorult, hogy megnézhesd, mivel vettünk rá annakidején, hogy fizess. Úton-útfélen találhatunk plakátkiállításokat, tematikus és korszak szerinti kiállításokat, művészek összegyűjtött munkáit, magángyűjteményeket.

retro jatek

Egyes múzeumokban (Rádiómúzeum, Elektrotechnikai Múzeum) már évekkel ezelőtt elrejtettek a kiállításokon régi plakátokat egy-egy kiállítási tárgy fölött a vitrinben. A fertő góca azonban egyértelműen az internet, ahol bármilyet, bármennyit (én is onnan tölteném le az illusztrációkat), a különféle cégek reklám-múltját idéző plakátokat és videókat azok saját honlapján találhatjuk meg. De a legszomorúbb, az anyai hátbatámadás, a nemzeti kultúra és a közkincs pongyolájába bújt mammonvipera-harapás: a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása.
Már vége, aki nem látta, magára vessen.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok