Múzeum+

Idén már a 8. évébe lépett a nagy sikerű Múzeum+ programsorozat, melynek részeként minden hónap egy napján a látogatót hosszabbított nyitva tartás keretében kereshetik fel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria aktuális kiállításait. Az esti programokhoz mindig további plusz rendezvények kapcsolódnak: koncertek, tárlatvezetések, csodás élmények! Így nem meglepő, hogy népszerű és kedvelt esemény lett a látogatók körében.

MÚZEUM+ FÉRFI ÉS NŐ
2014. április 10. csütörtök
18.00-22.00
Az áprilisi Múzeum+ est témája a Férfi és Nő. Az est során speciális tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg azzal, hogy egy híres nő, Virág Judit művészettörténész, galériatulajdonos, és egy híres férfi, Szurcsik József festőművész mit is gondol a magyar művészet legizgalmasabb és legérdekesebb férfi-nő ábrázolásairól. Az újonnan nyílt Derkovits-kiállításunkon a Derkovits-életmű egyik legizgalmasabb tematikus csoportját, a művész és felesége viszonyát körbejáró “Mi ketten” címet viselő műcsoportot mutatjuk be.
A Rájátszás koncerten a zenész író-költő Grecsó Krisztián és a Kistehén frontembere Kollár-Klemencz László értelmezik újra és mutatják be egymás ihlette dalaikat és közös slágereiket. A két barát és alkotótárs most férfiakról és nőkről énekel és olvas. A Nemzeti Táncszínház Szerelmi varázslások címmel mutatja be produkcióját, az állandó kiállításainkban közelebb kerülhetünk a barokk főúri párosokhoz, és a festészetben megjelenített veszedelmes viszonyokhoz is. Az est borait a szekszárdi Heimann Pince biztosítja, s ehhez kapcsolódóan megismerkedhetünk a Heimann házaspárral, illetve borászat munkáját sajátos módon jellemző férfi és női szerepekkel.
A Múzeum+ esten A nyolcadik templom – Bálint Endre művészete és a Derkovits – A művész és kora című kiállítások is 22 óráig látogathatók.

Múzeum+


Időpont: 2014. 04. 10. 18:00 - 2014. 04. 10. 22:00
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
Cím: Budavári Palota, B épület
Email: sajto@mng.hu
Web: szepmuveszeti.hu/muzeumplusz
Telefon: +36-1-355-99-75
Forrás: mng.hu

Legközelebbi Múzeum+ programok:    

karneval

Március 06.  Underground (SZM)
Április 10.     Férfi és nő (MNG)
Május 8.       Tánc (SZM)
Szeptember 18.  Luxus (SZM)
Október 9.  Test (MNG)
November 13.  Másvilág (SZM)
December 11.  Titok (MNG)

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok