Ősz Gábor: Háromszor három

A Ludwig Múzeum Magyarországon kevésbé ismert, de nemzetközi elismerésnek és tiszteletnek örvendő, kortárs magyar művészek bemutatását tűzte ki célul. Mivel személyes rajongást érzek az általam még ismeretlen magyar művészek iránt, ennek a szándéknak nagyon megörültem. A július 26.-tól november 3.-ig látható kiállításon megismerhetjük Ősz Gábor, képzőművész életművét.

Kortárs és fotográfia. Érdeklődésemet felkeltő hívószavak ezek, így örömmel jártam utána az Ősz Gábor: Háromszor három címet kapó kiállításnak. A képzőművészetben mindig is olyan irányzatokat kerestem, amelyek eszköztárai, témái gondos analizálást, mély elmerülést, és hosszantartó gondolkodást igényelnek a megértéshez, és nem utolsó sorban tartalmaznak valami olyan zsenialitást, ami ezeket tudattalanul is előhívja az emberből. Izgatottan várom tehát, hogy megtapasztalhassam, hogyan ejtenek gondolkodóba a képek, és tehessem mindezt az Ősz Gábor tartotta exkluzív tárlatvezetés keretein belül.
Ősz Gábor 1962-ben született Dunaújvárosban. Jelenleg Amszterdamban él és dolgozik. 2010-ben elnyerte a Paris Photo BMW-díját a Permanent Daylight címet viselő fotósorozatának 6-os képével.
Művészetében témák és eszközök tekintetében egyaránt kísérletező. Olyan kérdéseket boncolgat időt nem kímélő alapossággal, mint “Mi a kép?”, “Mire alkalmas?”, “Miből áll össze?”, “Mennyire használható a kép, mint narratív eszköz, és mi a képi reprezentáció határa?”. Főbb témái a fény, mint jelenség, annak észlelése, a fotográfia valósághoz való
viszonya és maga a valóság. Mindezeket az építészet tereiben szereti kutatni, érzékeltetni, bemutatni.
Eszköztára főként analóg fotográfiai eljárások – mint a camera obscura vagy lyukkamera technika – melyek használatával visszafogott, esztétikus képi világot teremtett, és egészen egyedi fotográfiai életművet hozott létre.
Nyitva tartás: 2013.07.26-11.03. – kedd: 10.00-20.00, szerda-vasárnap: 10.00-18.00
Exkluzív tárlatvezetések:
07.27 17:00 – tárlatvezetés Ősz Gáborral
09.07 – tárlatvezetés Somogyvári Gergő operatőrrel
09.28 – tárlatvezetés Perenyei Mónika művészettörténésszel
10.19 – tárlatvezetés Ungváry Krisztián történésszel

Ősz Gábor: Háromszor három


Időpont: 2013. 07. 26. - 2013. 11. 03.
Helyszín: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
Cím: 1095 Komor Marcell u. 1
Web: www.ludwigmuseum.hu
Forrás: www.ludwigmuseum.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok