Az idős hölgy látogatása

Különös ellentmondás bontakozik ki a 2013-as év magyar sajtófotóinak 2 díjnyertes képéből. Az idős hölgyet többen is meglátogatták, a képek nyertek, a néni valószínűleg nem. Előítélet vagy balsejtelem? Nem tudni, hol van most.

Idén 310 fotográfus összesen 9583 képet nevezett, közülük 92 fotós felvételi láthatók a Nagymező utcai kiállítóhelyen. Az érdeklődésünket két kép keltette fel igazán.
Ez első fotó Móricz Simoné:
“A követelést több cégen keresztül újra többször továbbadták, mígnem árverésre bocsátották a lakást. Az ingatlant végül egy magánszemély vásárolta meg, ám ennek részletei nem ismertek.”

Képriport (sorozat) 1. díj: Móricz Simon, Népszabadság: Kilakoltatási kísérlet

Képriport (sorozat) 1. díj: Móricz Simon, Népszabadság: Kilakoltatási kísérlet

A második fotó Stiller Ákosé:
“Otthonvédő vigasztalja azt a 93 éves asszonyt, aki nem tudta fizetni – időközben elhunyt – fia által felvett devizahitelt, így kilakoltatás várt rá. A kilakoltatást megakadályozták.”

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) 1. díj: Stiller Ákos, HVG: Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) 1. díj: Stiller Ákos, HVG: Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit

32. Magyar Sajtófotó Kiállítás


Időpont: 2014. 03. 28. - 2014. 05. 18.
Helyszín: Capa Központ
Cím: 1065 Nagymező utca 8.
Web: sajto-foto.hu
Forrás: maimanohaz.blog.hu

Új helyszínen, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban lesz látható a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya harminckettedik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 310 fotográfus 9583 képpel pályázott. A magyar sajtófotográfia legrangosabb versenyére beérkező pályamunkákat neves fotós szakemberekből álló, öttagú zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Stéphane Arnaud, az AFP Photo főszerkesztő-helyettese, tagjai: Hannah Hess, az EPA Photo főszerkesztője, Máté Péter, a Magyar Nemzet fotóriportere; Pályi Zsófia, az Origo fotóriportere, Radu Sigheti, a Reuters vezető fotóriportere volt. A pályázati anyagokból kiválasztott, több mint 300 képet bemutató tárlatot – melyhez Bánkuti András szerkesztésében egy katalógus is megjelent – Túry Gergely és Pataky Zsolt fotográfusok rendezik. A holnaptól látogatható kiállításnak köszönhetően bárki bepillantást nyerhet a magyar fotóriporterek lenyűgöző és izgalmas világába, illetve a képek segítségével felidézheti a 2013-as év legemlékezetesebb pillanatait is.
A kiállításhoz szervesen kapcsolódó programokról, tárlatvezetésekről, filmvetítésekről ITT olvashatsz!

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok