Szüleink Bádogjátékai

A Design Hét keretein belül Szüleink Bádogjátékai címmel tekinthető meg kiállítás a Játékszerek Annoban, ahol nemcsak nézelődni, de játszani is lehet a kiállított régi játékokkal. Szombatonként 11 órakor kezdődik - a belépés ingyenes!

Lemezjátékok, fajátékok, modellautók, zeneszerkezetek, magyar nosztalgia, babák, mackók és textilfigurák, építőjátékok, üveggolyók, marionettek, ólomkatonák, társasjátékok, enteriőr, mágnes, papír és bűvész – amit csak fel tudsz idézni a gyerekkorodból! Most középpontban a bádogjátékok – melyik a legkedvesebb? Keresd szombatonként 11 órától – a belépés ingyenes!

515597_1

Szüleink Bádogjátékai


Időpont: 2015. 10. 01. - 2015. 03. 31.
Helyszín: Játékszerek Anno
Cím: 1066 Teréz körút 54.
Web: jatekanno.hu
Telefon: 061-302-6234
Forrás: jatekanno.hu

 dsc07319n

A Játékszerek Anno… által rendezett és november közepéig nyitva tartó Szüleink Bádogjátékai című kiállításon bemutatásra kerül sok régi kedvenc. November 16-ig minden szombat délelőtt 11 órakor előadássorozat keretében lesznek bemutatva egymás után a játékok és történetük, ahol az érdeklődők kis is tudják próbálni a bemutatott, esetenként már csak az emlékezetben élő játékszereket. Jöjjenek el, ismerkedjenek meg a magyar lemezjáték történet érdekes időszakával. Nézzék meg és próbálják ki újra a játékokat, amelyek a közelmúlt mindennapjainak részei voltak.
A kiállítás és játékbemutató minden korosztály számára rengeteg érdekességet tartogat!

kon-0827e

Magyar nosztalgia:
A legtöbb mai felnőtt sok szép emléket őriz a Magyar Lemezárugyárból kikerült régi játékokról, melyek részben eredeti tervek alapján, részben a nyugati modellek mintájára készültek. Ki ne emlékezne a Csipegető csibére, vagy a Rába kamionra, kutyás perselye pedig szinte mindenkinek volt. A hazai játékgyártás az 1800-as évek végén indult, fénykorában a szerkezet nélküli bádog játékoktól a felhúzható teherautókig rengeteg féle játékot állítottak elő, ebben az időszakban készült el a még ma is sok háztartásban megtalálható első elektromos Elzett diavetítő is. Sajnos nem kínálkozik sok lehetőség az emlékezni vágyók számára, hogy újra kézbe vehessék hajdan volt kedvencüket, de a webáruházunkban található nosztalgiajátékok és replikák egytől-egyig visszaadják azt az érzést, mikor évekkel ezelőtt először vették kezükbe az eredeti példányokat. A magyar nosztalgia játékok egyedülállóan nagy választékban találhatóak a jatekanno.hu webáruházában és boltjában.

lem-0101g
Könyvjátékok:
Azokat a könyveket melyeket az olvasáson és lapozgatáson kívül más varázslatos foglalatosságot is kínálnak játéknak is felfoghatjuk. Leggyakrabban átváltozó képekről van szó, ahol egy semleges életkép – trükkös elmozdításokkal – tréfás fordulatot kap. Nagy népszerűségnek örvendtek a szépen nyomott, körvonal vágott és egymás mögé nyíló, a térhatás illúzióját keltő képek is, melynek szereplőit egyszerű csuklós mechanizmusokkal lehetett mozgatni. A könyvjáték – készítők egyik legkiemelkedőbb alakja Lothar Meggendorfer, a múlt század közepén született művész.
Enteriőr, dekor, asztaldísz vintage a jatekanno.hu kínálatában. Papírból vagy fából készült vintage dísztárgyak, dekorációs kellék, képeslap, asztaldísz és egyéb alkalmi tárgyak. A nosztalgikus légkör megteremtésekor az egységes enteriőr kialakítása is fontos szerephez jut. A papírból vagy fából készült vintage dísztárgy, dekorációs kellék, képeslap, asztaldísz és egyéb alkalmi tárgyak otthonossá és meghitté varázsolják lakásunkat, életterünket.
but-0550-7d

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok