Régi Balaton könyvbemutató

Belházy Bimbi, az első Balatont átúszó nő kitartása és más történetek - a balatoni mítoszok meseszerű, fantáziadús világa elevenedik meg a Régi Balaton lapjain. Kovács Emőke olyan balatoni sikertörténeteket, sorsokat mutatn be, amelyek a 21. században példaértékűek lehetnek, nemcsak a régióban élők számára.

December 8-án este 6 órakor az Éghajlat Könyves Kávézóban tartanak könyvbemutatót.

15205721_1164452886923316_779237347_o

Régi Balaton című művem bepillantást nyújt a 19. századi Balaton történetébe, mozaikdarabok a Pannon Tenger 20. századi múltjából.
Mindegyik írás történeti kutatásokhoz, olvasmányélményekhez, érdekes történetekkel, emberekkel, jelenségekkel való találkozásokhoz kötődik.
A 19. századi rész a kor szépsége, tisztasága, a kibontakozó balatoni élet miatt különleges.
A második részből különösen szeretem az endrédi csipkézők sikertörténetét, a siófoki Muzsinszki Nagy Endre aszketikus festeni akarását, Simon Böske keszthelyi szépségkirálynő szerénységét, Belházy Bimbi, az első Balatont átúszó nő kitartását, a fűzfői Bódi Mária Magdolna rendíthetetlen hitét, a balatoni mítoszok meseszerű, fantáziadús világát.
Fontos volt az is számomra, hogy olyan balatoni sikertörténeteket, sorsokat mutasson be, amelyek a 21. században példaértékűek lehetnek, nemcsak a régióban élők számára.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok