Éjszaka a könyvtárban – 2017

Az újpesti Király utcai könyvtár 2017. január 21-én, szombaton, a magyar kultúra napja alkalmából rendkívüli nyitvatartási időben – 17 órától reggel 6 óráig – várja olvasóit

Idén már hatodik alkalommal várjuk az érdeklődőket, olvasóinkat és leendő olvasóinkat az Éjszaka a könyvtárban című rendezvényünkre. Ezúttal is a megszokott programokkal készültünk: neves előadók, ingyenes beiratkozási lehetőség, teljes nyitvatartás hajnalig.
Délután 5 órától a Ziránó Színház látogat el hozzánk, hogy a kicsiket bábjátékkal szórakoztassa. Este fél 9-től Gyulay Erika festőművész kiállítását nyitjuk meg, 10 órától pedig Budapest éjszakai életének közkedvelt, bár ritkán fellépő formációja, Jordán Adél és a Puszi funk/rock/latin/reggae zenéje fogja táncra csábítani vendégeinket.

éjszaka a könyvtárban 2017
(18 órától 20 óráig a könyvtár zárva tart.)
Este 8 órától reggel 6-ig lesz lehetőség negyedéves ingyenes tagság váltására. Hajnalig a könyvtár „teljes üzemben” várja a látogatókat: olvasótermek, folyóirat-olvasó, könyv-, hangoskönyv-, CD- és DVD kölcsönzés, ingyenes internethasználat; a játékos kedvűek „használatba vehetik” a könyvtárban található társasjátékokat is. A fázósan érkező vendégeinket forró teával, kávéval várjuk egész éjszaka.
A belépés ingyenes! A rendezvény Újpest Önkormányzata támogatásával valósul meg.
Részletes program:

Fotó: Ziránó szinház
Fotó: Ziránó szinház

17 óra: Ziránó Színház: A zöldszakállú király (bábjáték)

A Ziránó Színház új előadása a magyar népmesekincs egyik különleges darabját mutatja be a tőle megszokott játékkedvvel, színesen és sok humorral. (részletes ismertető»)

Időtartam: 45 perc; ajánlott életkor: 3+.

A korlátozott férőhely miatt regisztrációt kérünk az elérhetőségeinken. (A nézőtérre csak a gyerekek mehetnek be, a szülők, kísérők hátul foglalhatnak helyet, illetve részükre nyitva állnak a könyvtár olvasó- és internetes termei.) A délutáni rendezvény során a gyerekek (szülői kezességvállalással) ingyenes kölcsönzőjegyet, a kísérők pedig regisztrációs díj ellenében (200 Ft/12 hó) olvasójegyet válthatnak.
http://www.ziranoszinhaz.hu
18 órától 20 óráig a könyvtár zárva tart. 

Kép: Gyulay Erika
Kép: Gyulay Erika

20.30: Fény-évek

Gyulay Erika festőművész tárlatának megnyitója.

Látogatható február 21-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. Megnyitja: Balázs Zsolt fotóművész
Facebook meghívó»

 

Fotó: JAP
Fotó: JAP

22 óra: Jordán Adél és a Puszi

A Puszi Együttes 2009 óta zenél a budapesti éjszakában. Koncertjeikre egy masszív belvárosi tábor jár táncolni. Funky rock reggae…

2016 márciusától Jordán Adél a Katona József Színház tagja és movie star a Puszi énekese, azóta Jordán Adél és a Puszi a zenekar neve. A tagok sokfelé játszottak már: Csókolom, Flash, Európa Kiadó, Ed Is On, Ági és a fiúk, Embersport, I love you.

Többnyire saját szövegeiket éneklik, de az utóbbi időben vendég szerzők segítik munkájukat: Ujj Zsuzsi, Bereményi Géza, Peer Krisztián, Fekete Ádám, Hegedűs Márton.
a koncert a Facebook-on
http://www.jordanadelesapuszi.hu
http://fonoujpest.info

20 órától – reggel 6 óráig

  • ingyenes beiratkozás 3 hónapra
  • olvasóterem,, kölcsönzés, ingyenes internethasználat
  • zenehallgatás, társasjátékok
  • kávé, tea

Elérhetőségek:

Cím: Király utcai könyvtár
1042 Budapest (Újpest), Király u. 5.
Telefon: (1) 369-4979
E-mail: fszek0401@fszek.hu

Rólunk; Zenetár

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok