Majomkirály

Gergő a korát meghazudtoló érettséggel írja fantasztikus történeteit, melyekben feldolgozza jelenlegi társadalmunk nagy problémáit. Nagyszerű témaválasztásaival folyamatosan olvasásra ingerli az embert. Betekinthetsz Gergő elméjének könyvtárába, melynek polcairól mi is leemeltünk egy darabot.

majomkirály vöő gergő ajánlombudapest

Vöő Gergő történetek: Majomkirály

„Mi a jelenlegi társadalom problémája? Mi az ideális, “álom” társadalom? Lehetséges-e megvalósítani ezt?”

A majomkirály című novella egy majmok által uralt társadalmat mutat be.  A politikai berendezkedés erősen diktatórikus, így a három vezető főemlős élet-halál ura. Kizárólag Ők hozzák a törvényeket, melyek természetesen úgy alakítanak, hogy a saját hatalmuk minél biztosabban védve legyen.  De köztük is csak egy az igazi vezér, a másik kettő csak bambán legyeket zabál a trónon.  A csimpánz király az egyeduralkodó. A történetben három bűnös embert hoznak eléjük, mindnek egy a bűne. Gondolkodtak. Az első egy paraszt ember, akit csak az együttérzés vitt bűnbe, a második egy tudós, aki nem volt képes kordában tartani önmagát, a harmadik pedig egy író, aki földalatti forradalmárként tudatosan próbálta aláásni a rendszert. A majomkirály tomboló dühvel küldi mind a három vétkezőt halálba, hogy megvédhesse a rendszert.

Mindegyik históriából az derül ki, hogy az ember nem képes megtagadni a saját természetét. A gondolkodás a lételemünk, mindennapjaink része. Így mindig lesznek olyanok, akik kitörnek az elnyomás alól, és próbálják felnyitni társaik szemét is. Bár az elnyomás nem mindig ennyire látványos, de a probléma méretein ez mit sem változtat.

Vöő Gergő- Majomkirály című novelláját ezen a linken olvashatjátok,
további írásait pedig itt.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok