Posztkortárs Befogadó

Unokák és nagyszülők, kalandra fel, a köztes életkorral dicsekedők pedig ne feledjék, nincs is szebb látvány, mint egy Pöttyös Pannit elmélyülten olvasó felnőtt!

Hát persze, hogy Szepes Mária ragyogó Pöttyös Panni sorozata kerül – megint – terítékre, kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Ki ne emlékezne az óvodai-iskolai kalandokat megelevenítő történetekre, ráadásul a kínálat az új évezredben is tovább bővült: ma már olvashatjuk Pöttyös Panni élményeit Harkály Anyóval (2001), Rőzse néni kunyhójában (2002 – méghozzá két kötetben), a Furfangos szerszámokkal (2003), az Idővonaton (2004) és Hetedhétországban (2005).

konyv pottyos panni

 

A könyvek akár már ma megrendelhetőek, és este már olvashatjuk is gyermekünknek, vagy ha ilyen attribútummal nem rendelkezünk, akkor akár a saját örömünkre is, buszon-villamoson. A többi utas irigykedve néz majd ránk. Mi még emlékszünk azokra a bájosan suta évtizedekre, amikor még mindnyájan fiatalok voltunk (beleértve azokat a rajongókat is, akik akkor még meg sem születtek, és azokat is, akik már annak idején is csak „érezték” magukat fiatalnak).
Szóval, unokák és nagyszülők, kalandra fel, a köztes életkorral dicsekedők pedig ne feledjék, nincs is szebb látvány, mint egy Pöttyös Pannit elmélyülten olvasó felnőtt. Az ilyesfajta gyermekség ugyanis egy férfinál sárm, egy nőnél pedig sikk, hiszen az infantilizmus az egzaltáció máig legdivatosabb formája a német romantikusok rohamos kihalása óta.
Szepes Mária: Pöttyös Panni

Móra Könyvkiadó
Budapest, 1953-2008
Ár: 2490-2990 Ft.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok