A régi idők Balatonja

Egy különös táj különös története mindazoknak, akiknek a Balaton hullámzó habjai megnyugvást jelentenek, akik szívesen kóstolgatják a balatoni gondűző borocskát vagy az édeskés ízű fogast, a balatoni halászlevet, vagy merengve nézik az aranyhíd hátterében meghúzódó hegykúpokat, és azoknak, akiket érdekel e vidék múltja - A KULTÚRCAFÉBAN IS!

Újra nyit a Könyvtári KultúrCafé!
Szeretettel várjuk Önöket szeptember 21-én délután 16 órára,
az FSzEK Üllői út 255. fiókkönyvtárába,
A régi idők balatonja
Dr. Kovács Emőke előadására,
érdekességek a XIX -XX. századi Balaton világából.
A korabeli hangulatot Horváth Kornél zongoraművész idézi meg.
A belépés ingyenes!
Programunkat támogatta a Kispesti Önkormányzat
A 2006-ban felújított, megszépült könyvtár barátságos környezettel, – mintegy 500 nm²-en várja Kispest és vonzáskörzetének lakóit.
Mit kínálunk? Több tízezer könyvünk mellett, gazdag CD és DVD, egyre népszerűbb hangoskönyvek vonzó választékát. Színes és tartalmas programjaink közül válogathatnak kicsik és nagyok. Népszerű kirándulásainkon biztos lehet a jó hangulatban, kalandozásokban és izgalmas játékokban. Ha felkeltettük érdeklődését, jöjjön el hozzánk, s ismerjen meg minket jobban! Várjuk Önt, családját és barátait!

könyvtári kultúrcafé

A szerző ajánlásával mutatjuk be a kötetet – aki éppen a Balaton partján napozgat és lapozgat a Strandkönyvtárban! 🙂

strandkönyvtár

A régi idők Balatonja című kötetem elkalauzolja az Olvasót a 19. és 20. századi Balaton világába. Betekintést nyújt a 19. századi Balaton történetébe, és felvillant sok-sok érdekességet, mozaikot a Pannon Tenger 20. századi múltjából. Egy különösen gazdag táj, különösen sokszínű arcát mutatja be.
Szeretettel ajánlom könyvemet családomnak, barátaimnak, tanáraimnak, mestereimnek, tanítványaimnak, s nem utolsó sorban: a Balaton szerelmeseinek. Mindazoknak, akiknek a Balaton hullámzó habjai megnyugvást jelentenek, akik szívesen kóstolgatják a balatoni gondűző borocskát vagy az édeskés ízű fogast, a balatoni halászlevet, vagy merengve nézik az aranyhíd hátterében meghúzódó hegykúpokat, és azoknak, akiket érdekel e vidék múltja. Talán globalizált világunkban is tudunk még ezekre az apró örömökre figyelni, mert a régi korok emberei képesek voltak erre, s örömüket lelték benne, sőt vigyázva őrizték a balatoni tájat. A Balaton ugyanis egyike a Föld természeti ritkaságainak, ahol a sajátos éghajlati jellegzetességek, a kellemes mikroklíma sajátos emberi kultúrát hozott létre, ahol megfelelőek az adottságok a hajózáshoz, a szőlészethez, a halászathoz, s természetesen a kikapcsolódáshoz, a nyáresti szórakozásokhoz. Erről is szól e könyv. És arról, hogy a Balaton érték, különösen nagy érték! – Kovács Emőke

regi idok balatonja

Időpont: 2013. 09. 21. 16:00
Helyszín: Könyvtári KultúrCafé
Cím: 1191 Üllői út 255.
Web: fszek.hu
Forrás: fszek.hu

régi balaton

Régi idők Balatonja - Egy különös táj különös története


Szerző: Kovács Emőke
Kiadó: Széphalom Könyvműhely
Kiadás éve: 2013
Föllelt ár: 2610 Ft

régi idők balatonja

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok