Ússzunk az emlékekben!

Amikor még csak egészen csöpp vízimanó voltam, elképesztően vagány dolgokat csinálhattunk az úszósuliban. Már az ovis úszó tanfolyamon is volt egy-két figura, de az igazi mélységeket csak később ismertem meg. Most hallom, hogy Budapest rendezi a 2017-es junior úszó-világbajnokságot!

Minket annak idején még Gabi bácsi oktatott nagy szeretettel az úszás fortélyaira. Mindenkiből kiváló úszót akart nevelni, és ez sikerült is neki, mert végtelen leleményességgel és türelemmel vette rá a kicsiket, hogy nagy lelkesedéssel és élethosszig tartó vízbiztonsággal ússzanak, bukfencezzenek és játsszanak a vízben. Gyűjtöttünk érméket a medence aljáról, volt ki bírja tovább egy levegővel verseny és erőt próbáló feladat is a rendes edzéseken: gyermeki szemmel rengeteg hossz leúszása.
Gabi bácsi édesanyja, a csaknem 100 éves Panni néni a mai napig eljár a barátnőivel idős hölgyek számára rendezett úszóversenyekre, na ő nagyot fog csobbani örömében, ha meghallja, hogy Budapest rendezi a 2017-es junior úszó-világbajnokságot!

vízimanó
Budapest rendezi a 2017-es junior úszó-világbajnokságot a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának keddi döntése alapján. Gyárfás Tamás, a magyar szövetség (MÚSZ) elnöke – aki egyben a vezetőtestület tagja – arról is tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy a 2015-ös junior vb-nek Szingapúr lesz a házigazdája.
A Barcelonában ülésező vezérkar a terveknek megfelelően pénteken dönt arról, hogy ki rendezheti a 2019-es és 2021-es felnőtt úszó-, vízilabda, nyílt vízi-, műugró-, toronyugró- és műúszó-világbajnokságot.
Budapest a 2021-es eseményre kandidál. Japán és Kína visszalépése után Magyarország mellett a Koreai Köztársaság, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán maradt versenyben. Gyárfás szerint 2019-ben a dél-koreaiak, 2021-ben pedig a magyarok lesznek a rendezők. A MÚSZ elnöke úgy látja, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán számára az lenne a legkedvezőbb, ha a másik két pályázó erejének ismeretében szintén visszalépne.
Gyárfás Tamás a múlt héten úgy nyilatkozott: lemond a MÚSZ elnöki posztjáról, ha a magyar főváros nem nyeri el a rendezés jogát. Akkor utalt arra is, hogy a FINA elnöke, Julio Cesar Maglione budapesti látogatásakor jelezte, ha a magyar főváros 2017-ben a junior világbajnokságnak is kész otthont adni, az a magyar pályázat számára előnyt jelent.
(MTI, turizmus.com)

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok