Zseniális nyeremény / játék

A magyarországi Puha-pihe ősbemutató kapcsán az AjánlomBudapest! a zseniális KoMod Színházzal közösen nyereményjátékot szervez. Várjuk a 4-16 soros frappáns és kifejező költemények beküldését a szerkesztoseg@ajanlom-budapest.hu e-mail címre!

Kortárs. Modern. Lakásszínház. A KoMod Színház otthonos atmoszférája nem véletlen, hiszen egy – korábban Nemes-Nagy Ágnes lakta- ház magánlakásából vált Buda új stúdiószínházává. Egyaránt szolgáltat helyszínt állandó társulata és egyéb független társulatok vendégjátékai számára. Ez a kortárs és modern (KoMod) kezdeményezés új színfoltja a magyar színházi életnek, mivel ötvözi a színház nyilvános és az otthon privát hangulatát.
Ali Taylor: Puha pihe – komoly mese egy felvonásban

„És ha nem tudnál megtartani, és lezuhannék…?” 
„Lenéznék. Aztán kivárnám, hogy tíz percig óbégass, lássam, érdemes-e lekínlódni magam. És ha még mindig kiabálsz, vigyáznék, hogy jó cipő legyen rajtam, amibe’ biztonságosan le tudok mászni. Aztán megtalálnálak össze-vissza kaszabolva, csuromvéresen. Elszívnék egy cigit. Aztán a karomba kapnálak, melegen tartanálak, puha pihébe bugyolálnálak.”

Ali Taylor Puha pihe című egyedülálló műve 2013. október 31-én, a KoMod Színház fiatal művészeinek jóvoltából kerül bemutatásra hazai színpadon először. A magyarországi ősbemutatót követően a darabot folyamatosan játssza majd a teátrum, valamint – az alkotók tervei szerint – középiskolás osztályok számára színházlátogatással egybekötött drámapedagógiai foglalkozást is tartanak majd az előadásokat követően.
A fiatal angol drámaíró első darabját (Porcelain) 2001 decemberében mutatták be a londoni Royal Court Színház Theatre’s Workers Writes fesztiváljának keretében. A Puha pihe (Cotton Wool) című darabját először 2008 januárjában Drezdában láthatta német nyelven a közönség. Magyarul elsőként a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, majd a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tűzte műsorára, Upor László fordításában. A szerző nagy örömmel fogadta a budapesti ősbemutató hírét, hiszen 2002-ben – drámaírói karrierje kezdetén – Magyarországon képviselhette hazáját a Pécsett megrendezett INTERPLAY fesztivál keretein belül. A KoMod Színház előadását Tóth János Gergely rendezi, a szerepeket három fiatal, pályakezdő színész, Adányi Alex, Varga Ádám és Herman Flóra formálja meg.
„Elücsörgök, elszívok pár cigit, megvárom, amíg a dagály kisodor a tengerre. Ha ez itt a világvége, lehet, hogy lecsurgok róla.”
A Puha pihe egy komoly mese sok humorral, vagyis egyfajta vidám-szomorú játék. Amilyen az életünk is, amelyben mi döntjük el, mennyiben merünk szembe nézni létünk szemtelen, abszurd realitásával. Szembe merünk-e nézni földrevetettségünkkel?
Tóth János Gergely, rendező a készülő előadásról:
„Szeretném, ha ebben az előadásban titok lenne, varázslat és őrület. Az élet eufóriája és a halál képtelensége. Szerelem (is) legyen benne. Az életben talán a szerelem és a halál az, ahol létünk egyszerűen más ritmust kap. Egy nem e világi ritmust… A darab részben egy nem e világi történet. De mi is a valóság? Hol húzódik a határ képzelet és valóság között? Képzeletünknek valóban teremtő ereje lenne? Az előadás szól a mindenkori, korán a felnőtté válásra kényszerült tizenéves generációról. A felnőtté válással való szembesülés nehézségéről. Három bolyongó és önmagát kereső tizenéves fiatal egymásra utaltságáról.”
Az előadás Upor László fordításában, a szerző hivatalos engedélyével, a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül bemutatásra.

A magyarországi ősbemutató kapcsán
az Ajánlom-Budapest a KoMod Színházzal közösen
nyereményjátékot szervez.

Várjuk olyan frappáns és kifejező, minimum négy, maximum tizenhat soros versek, költemények beküldését, melyek a darab hangulatára és a fenti ajánlóra reflektálnak, és amelyekben mindenképpen szerepel a darab címe, a Puha pihe. A beérkező műveket az előadás szereplői és alkotói bírálják el.
A verseket a szerkesztoseg@ajanlom-budapest.hu e-mail címre várjuk.
Beküldési határidő: 2013. október 27. éjfél.

Nyeremények:

1. helyezett: 1 db Sosemelég Bérlet, 2 főre szóló VIP jegy a bemutatóra (október 31.) és az azt követő backstage party-ra, ahol a nyertes találkozhat az alkotókkal és a színház teljes stábjával.
2. helyezett: 2 főre szóló tiszteletjegy az előadás nyilvános főpróbájára (október 30.) ahol a nyertes találkozhat az alkotókkal, valamint egy KoMod Színház ajándékcsomag.
3. helyezett: 2 főre szóló tiszteletjegy az előadás nyilvános főpróbájára (október 30.) ahol a nyertes találkozhat az alkotókkal.
Puha pihe – komoly mese – Szerző: Ali Taylor
Fordította: Upor László
Játsszák: Adányi Alex, Varga Ádám, Herman Flóra
Dramaturg: Adorján Beáta
Rendező: Tóth János Gergely
Nyilvános főpróba: 2013. október 30.
Bemutató: 2013. október 31.

Nyereményjáték


Időpont: 2013. 10. 02. - 2013. 10. 27.
Email: szerkesztoseg@ajanlom-budapest.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok