Ki-mit-tud

A Csinibaba házmesteréről nekem mindig Megyeri Károly, az első Ki mit tud vetélkedők játékvezetője jut az eszembe. Kimért volt, mint tíz deka liptói.

A műsor – habár óriási siker volt – kicsit nyögvenyelősen ment. Nem tudtuk szabad-e a szocializmusban megelőzni az X-faktort. De a zsűrin is jókat lehetett vigyorogni, miközben az örökös dilemmával küzdve, azon tanakodtak, ki kezdje.
A zsűri mindig nagyon nehéz helyzetben volt, ez olyan közhellyé vált akkoriban, mint a villamoskalauztól, a ”húzódjunk emberek a kocsi belsejébe!” De a végén mindig kiböktek valami olyasmit, hogy a kígyóbűvölő cseréljen helyet az oboással. Vagy a bűvésszel.
Nagyon drukkoltam az első Ki-mit-tud szérián egy kissrácnak, Gloviczki Péternek hívták. Mindössze tizennégy éves volt akkor, és én már évekkel korábban láttam Balatonfenyvesen az első bűvésztrükkjeit. Nyert is, mert fantasztikus tehetség volt. Tizenöt évvel később, egy égőszemű cigányfiú, Oláh István nyert a versmondó kategóriában. Karinthyt szavalt. De rég volt ez is! Valamiért megmaradt ez a pár emlék, mint pillanatkép, albumba be sem került, kallódó régi fénykép.
Ma este lesz a Margitszigeten a Csinibaba szabadtéri ősbemutatója, és még van rá jegy!

Csinibaba plakátterv

Csinibaba plakátterv

Márton Gyula: Csinibaba
zenés visszarévedés a 60-as évekbe – a Tímár Péter által rendezett és a Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata.
2013. július 7. (vasárnap) 20:00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
SZABADTÉRI ŐSBEMUTATÓ
3 óra, egy szünettel

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok