Döglött aknák

Egymillió éve nem voltunk az Új Színházban, tőlünk már igazából nevezhetnék réginek is. Utoljára akkor jártunk ott, amikor még Bubik István játszott náluk. Nem érdekelnek az érdekek, sem a polemizáló politika, viszont izgalmasnak tűnik a múlt feldolgozása, és bármi, amin az öregek felháborodnak vagy előszeretettel hivatkozzák - ebből kiderül, hogy mi sem vagyunk épp fiatalok ;)

András és Zorka ajánlásával tesszük ki a Döglött aknák c. darabot, ők ma este nézik meg, és talán utólag beszámolót is küldenek róla. A javaslatuk kísérőlevele alapján rendes embereknek tűnnek. Akik a színháztól elvárnak valamit, ami kijár a nézőnek. Előre nem tudjuk, vajon szerencséjük lesz-e ezúttal, de drukkolunk, hogy ne a szerencsén múljon a kultúra.

Csurka István komédiája két részben
Szereplők:
Moór Jenő – Koncz Gábor
Paál Károly – Dózsa László
Béla, Moór fia – Vass György
Zsóka – Gregor Bernadett
Paálné – Fazekas Zsuzsa
Ápolónő – Bátyai Éva
Orvos – Maros Gábor
Ápoló – Gyürki István
Ápoló – Beszterczey Attila
Ügyelő: Darvalics Péter
Súgó: Paku Éva
Asszisztens: Bártfay Rita
Rendező: Koncz Gábor
Paál és Moór idegösszeomlással kerül kórházba, s egy kórterembe zárja össze őket a véletlen. Mindketten – mint állítják – a politikai helyzet áldozatai. Paál a személyi kultusz éveinek rettegett vidéki kiskirálya, aki félreállítását soha nem tudja megemészteni. Moór pedig a reakciós volt úri osztály megtestesítője. A két ellenfél ádáz gyűlölettel kémleli egymást. Turkálnak egymás múltjában, s nem kevésbé egymás szekrényében.
Az előadás támogatói:
Szent Ferenc Kórház
Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Döglött aknák


Időpont: 2013. 11. 20.
Helyszín: Új Színház
Cím: 1061 Paulay Ede utca 35.
Email: ujszinhaz@ujszinhaz.hu
Web: ujszinhaz.hu
Telefon: +36 1 351 8511

wp5d76bbcb_05_06

 

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok